BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 34,99
ALTIN 2.325,69
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Ordu'ya göktaşı düştü! İşte o an

Ordu'nun Perşembe ilçesinde gece saatlerinde görülen göktaşı paniğe sebep oldu

Abone ol

Ordu'nun perşembe ilçesinde güvenlik kameraları tarafından görüntülenen olayda gökyüzü bir anda meteorla aydınlandı.

Kameranın bulunduğu bölgenin yaklaşık 5 kilometre uzağında gerçekleşen olay Karadeniz'in üzerinde son buldu. Saat 22.00 sıralarında meydana gelen olay esnasında bir iş yerinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hakan Cesur, önce küçük bir sarsıntı hissettiklerini ve dışarıya çıktıklarında gök yüzünün bir anda aydınlandığını kaydetti.

DÜNYA'YA TEĞET GEÇECEK

Bir alev topunun gökyüzünden denize doğru indiğini anlatan Cesur, hemen televizyonu açıp Türkiye'de bir şey olup olmadığına baktığını kaydetti.

Tüm dünya, Maya takvimine göre yeryüzünün 21 Aralık'ta yok olacağı ile ilgili iddialar nedeniyle diken üstündeyken devasa bir asteroit, bugün Dünya'nın yakınından geçecek.

"National Geographic" ve "Space" internetsitelerine göre, "4179 Toutatis" adı verilen asteroid, 12 Aralık günü Dünya'nın 7 milyon kilometre yakınından geçip yoluna devam edecek.

Kıyamet iddialarının aksine yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda ve 2,4 kilometre genişliğindeki asteroidin geçişinin Dünya'da herhangi bir etkiye yol açması beklenmiyor.

Asteroid, Dünya'ya en yakın olduğu anda Ay'dan 18 kat daha uzakta olacak. Asteroidin geçişi, bazı internet sitelerinde canlı olarak yayımlanacak ve teleskoplarla da izlenebilecek.