BIST 9.691
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.492,27
HABER /  GÜNCEL

Orduspor'a iki yabancı futbolcu daha

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi Orduspor transferde dur durak bilmiyor. İşte Karadeniz ekibinin son atağı.

Abone ol

Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi Orduspor'un, Hollanda takımlarından Ajax'ın alt yapısından yetişen kanat oyuncusu Sergio Zijler ile Bulgaristan 1. Lig ekiplerinden Cherno More takımının orta saha oyuncusu Daniel Georgiev ile anlaşma yaptığı bildirildi.

Kulüp başkanı Nedim Türkmen, kulübün internet sitesinden yaptığı duyuruda, teknik heyetin talepleri doğrultusunda Spor Toto Süper Lig için iyi bir takım kurmayı ve yabancı kontenjanlarını tecrübeli ve bütçelerine uygun transferler gerçekleştirerek doldurmak istediklerini belirtti.

Bu kapsamda takıma katkı sağlayacak oyuncuları titizlikle araştırdıklarını ifade eden Türkmen, 4 Temmuz'a kadar yabancı futbolcu transferlerini tamamlamayı planladıklarını vurgulayarak, Ajax'ın alt yapısından yetişen kanat oyuncusu Sergio Zijler ile Bulgaristan 1. Lig ekiplerinden Cherno More takımının orta saha oyuncusu Daniel Georgiev ile anlaşma yaptıklarını kaydetti.

Türmen, söz konusu iki futbolcunun 2 gün içinde Türkiye'ye gelerek imza atacaklarını ve cuma günü başlayacak Bolu kampına katılacaklarını ifade etti.

Orduspor daha önce yabancı oyunculardan Youla, Sosa Fornezzi ve Miguel Garcia'yı da kadrosuna katmıştı.

 ZİJLER VE GEORGİEV KİMDİR?

1987 Hollanda doğumlu, Ajax alt yapısından yetişen ve Ajax, Twente, Willem II ve son olarak Hırvatistan'ın Rijeka takımlarında forma giyen Sergio Zijler, Hollanda'da oynadığı 4 sezonda 80 lig maçında görev aldı ve 8 gol kaydetti. 1.65 boyundaki Sergio Zijler, oynadığı takımlarda sağ ve sol açık mevkilerinde görev yaptı.

Orduspor'un diğer transferi olan 1982 Sofya doğumlu Bulgar futbolcu Daniel Georgiev ise Levski Sofya alt yapısından yetişti. Son olarak Bulgaristan 1. Lig ekiplerinden Cherno More Varna takımının formasını giyen Georgiyev, 100'ün üzerinde lig maçında görev aldı.

Georgiyev, aynı zamanda 2008-2009 ve 2009-2010 sezonlarında UEFA Kupası'nda Varna formasıyla mücadele etti.