BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,15
HABER /  GÜNCEL

Ordu'daki protokol kavgası Kurtulmuş da vardı meğer işin aslı...

ORDU'da dün Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un önünde protokolde patlak veren kavganın perde arkası merak konusuydu. Olayın arka planında Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile Emniyet Müdürü Suat Çelik'in hesaplaşması var.

Abone ol

Yeni kabinede Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirilen Numan Kurtulmuş, memleketi Ordu'da Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile Emniyet Müdürü Suat Çelik'in protokoldeki kavgasının içinde kalmıştı. Belediye Başkanı ile Emniyet Müdürü'nün yumruklaştığı kavganın perde arkası ortaya çıktı. 

Suat Çelik ile Enver Yılmaz arasındaki kavga geçtiğimiz Nisan ayından kalan bir hesaplaşmaydı. Olayın merkezinde ise Ordu belediyesinde dinleme cihazı olduğu iddiaları bulunuyordu.

ORDU BELEDİYE BAŞKANI ENVER YILMAZ KONUŞTU! 'DELİLLERİM VAR' DEDİ ŞOK SUÇLAMALARDA BULUNDU- YENİ HABER TIKLAYIN

ERDOĞAN KAPATTIRIP ARATMIŞTI
Geçen Nisan ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'daki mitinginin ardından korumalarına talimat vererek, Ordu Büyükşehir Belediyesi´nde dinleme cihazı arattırmıştı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da bu olaya çok bozulmuş ve düzenlediği basın toplantısında Ordu Emniyet Müdürü'nün komplosu ile karşı karşıya olduğunu iddia etmişti.

10 SAAT ARANAN BELEDİYE'DE NE BULUNDU?
Ordu Emniyet Müdürlüğü’nün, 10 saat boyunca Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni giriş çıkışa kapattığını belirten Yılmaz özel ekiple yapılan aramada ne bulunduğunu şu sözlerle açıklamıştı:
-“Ankara’dan bir ekip çağırdılar. Gelen ekibin yaptığı araştırmada, Ordu Emniyet’inin dinleme cihazı diye bahsettiği cihaz TV kumanda aparatı çıktı. Mağdur ve müşteki durumdayız. Büyükşehir Belediyesine karşı bir operasyon varmış algısı oluşturanlarla ilgili gerekli her şeyi biz kendimiz yapacağız” .

PROTOKOLDE HESAPLAŞMA
Nisan ayındaki bu olayın ardından Belediye Başkaın Enver Yılmaz ile İl Emniyet Müdürü Suat Çelik arasındaki gerilim sürüp gitti. Dün Belediye Başkanı Yılmaz'ın korumaları Suat Çelik'i protokole almadı. Başkan ile emniyet müdürü arasındaki hesaplaşmada yumruklar konuşunca, bakanın da arada kaldığı rezillik kameralara yansıdı.

ORDU'DA DÜN NE OLDU?
Olay İl Emniyet Müdürü Suat Çelik'in korumalarıyla, onun oturmasını engelleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın korumaları ve zabıtalar arasında kavga çıkmasıyla yaşandı. Yumruk ve tekmelerin havada uçuştuğu kavgada Bakan Kurtulmuş, ezilme tehlikesi atlattı.
Kavganın içinde kalan Bakan Kurtulmuş, korumaları ve komandoların eşliğinde meydandan çıkarılarak güvenlik nedeniyle bölgeden hızla uzaklaştırıldı.

Enver Yılmaz kimdir Ordu Belediye Başkanı olay oldu

Protokolde kavga! Bakan Kurtulmuş olay yerinden uzaklaştırıldı