BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,81
ALTIN 2.494,04
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ordu esnafı düğünlere umut bağladı

Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Keskin, dünyadaki ekonomik göstergelerin altın fiyatlarının artmasına neden olduğunu söyledi.

Abone ol

Ordu Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Adnan Keskin, iç politikada krizler ve dünyadaki ekonomik göstergelerin altın fiyatlarının artmasına neden olduğunu söyledi.


Adnan Keskin yaptığı açıklamada, altının şuan tavan seviyede olduğunu ancak bunun aşılmasının durumunda fiyatların çok daha yukarılara çıkılmasının öngörüldüğünü kaydetti. Yüksek fiyat artışları iç politik kriz ve dünya ekonomik göstergelerin iyi olmamasına bağlayan Keskin, "Politik kriz altın fiyatlarına da yansıdı. Türkiye'deki kanunun meclisten geçmemesi Avrupa ve ABD piyasaların iyi gitmemesi onsun ve doların artmasına neden oldu. Buda altın fiyatlarına yansıdı. Şuan çeyrek altın fiyatı 100 TL'ye altının gramı da 57 TL'ye yükseldi. Cumhuriyet altını 400 TL oldu. Bu rakamların altın için tavan değerleri olduğunu söyleyebiliriz" dedi.
Kısa vadede altının TL'ye çevrilmesinin karlı bir yatırım olacağı tavsiyesinde bulunan Keskin, "Kısa vadede düşünen yatırımcılar altının TL'ye çevirebilir diyebiliriz. Çünkü güzel rakamlar. Uzun vadeli düşünüyorlarsa daha da artacağını düşünüyoruz. Böyle bir beklentimiz var. Yani altının onsunun bin 250 doları aşması halinde daha da yükseleceğini düşünüyoruz. Biz esnaf olarak bundan hoşnut değiliz. Altın fiyatını bunun yarısı olsa da, bir hareketlilik olsa. Kuyumcu esnafı bundan memnun değil. Şuan yaprak kımıldamıyor. Öngörü olarak kimsenin günahına giremeyiz. Kısa vadede altından güzel karlar sağlandı. Ancak dayanabilen ekonomik durumu biraz iyi olan ve altının satmayacak olanında uzun vadede zarar etmeyeceği yönünde bir görüntü var" diye konuştu.


Yaklaşan düğün mevsiminden biraz da olsa ümitli olduklarını belirten Keskin, "Üreticilere devletin vermiş olduğu destekleme paralarıyla piyasalarda biraz hareketlenme yaşandı. Ancak bu da saman alevi gibi söndü. Bu yılın daha da sıkıntılı geçeceğini düşünüyoruz. Düğün sezon geliyor. Biraz bundan ümitliyiz. Düğünü yapacak insanlar kısıtlamaya gidecektir. Hediyelerle geçiştirmeye çalışacaklar diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu.