BIST 9.103
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,70
HABER /  GÜNCEL

Ordu Büyükşehir'e yeni başkan atandı

Enver Yılmaz'ın Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmesinin ardından boşalan koltuğa Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş atandı.

Abone ol

ORDU Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, görevinden istifa ettiğini duyurduktan sonra belediye binasında personel ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen buluşmada, Yılmaz, belediye çalışanlarına veda etti. Yılmaz, helallik istediği personeline teşekkür ederek kurumdan ayrıldı.

Ordu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada istifa eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın görevini Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş tarafından yürütüleceği belirtildi. Valilik açıklaması şöyle:

"5393 sayılı Belediye Kanununun 45. maddesinin 6. fıkrasında yer alan “Belediye başkanı veya başkan vekili seçilinceye kadar belediye başkanlığı görevi, meclis birinci başkan vekili, bulunmaması durumunda ikinci başkan vekili, onun da bulunmaması durumunda vali tarafından görevlendirilecek bir kamu görevlisi tarafından yürütülür.” hükmü uyarınca, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilinceye kadar Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi; Büyükşehir Belediyesi Meclis 1. Başkan Vekili olan Altınordu Belediye Başkanı Sayın Engin Tekintaş tarafından yürütülecektir."

GÖREVDEN ALINDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ

AK Parti Genel Merkezi, Numan Kurtulmuş'u hedef alan paylaşımlarıyla büyük tepki toplayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın istifasını istemişti. Yılmaz, son dakika kararıyla belediye başkanlığından istifa etti. Yılmaz istifasıyla ilgili sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu:

NE OLMUŞTU?...

Görevden alındığı yolundaki haberler üzerine Enver Yılmaz, twitter hesabından üst üste AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'u hedef alan tweetler attı. Kurtulmuş'un AK Parti'ye katılmadan önce yaptığı konuşmaya ilişkin video yayınlayan Yılmaz, "Edebinizi takının” diyerek partimize parmak sallayan, en ağır hakaretleri hiç çekinmeden sıralayan kişinin 8 yıl önceki sözleri…Demek ki, “Ne oldum değil, ne olacağım demeli!” ifadesini kullandı. Yılmaz, sosyal medyada tepkilere neden olan tweetlerini kısa süre sonra tamamen sildi.

Protokolde kavga! Bakan Kurtulmuş olay yerinden uzaklaştırıldıProtokolde kavga! Bakan Kurtulmuş olay yerinden uzaklaştırıldıProtokolde kavga! Bakan Kurtulmuş olay yerinden uzaklaştırıldıProtokolde kavga! Bakan Kurtulmuş olay yerinden uzaklaştırıldıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

PROTOKOL KAVGASI

Geçtiğimiz yıl Aybastı Perşembe Yayla Şenliğinde dönemin Ordu Emniyet Müdürü Suat Çelik ile Enver Yılmaz'ın korumaları arasında kavga çıkmıştı. O dönem Kültür ve Turizm Bakanı ve Ordu Milletvekili olan Numan Kurtulmuş, kavganın arasında kalarak şenliği terk etmişti. Numan Kurtulmuş ile Enver Yılmaz arasında bu olay nedeniyle küskünlük yaşandığı öne sürülmüştü. Emniyet Müdürü Suat Çelik de kendi isteğiyle Ordu Emniyet Müdürlüğünden merkeze gitmiş, ardından da Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığına atanmıştı.