BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.508,91
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

ORC referandum anketi sonuçları MHP seçmeni ne dedi?

ORC referandum anketi sonuçları yayınlandı. ORC referandum anket sonuçlarına göre MHP seçmeninin yüzde 56'sı evet bloğunda yer alıyor.

Abone ol

ORC Araştırma 10-11 Ocak tarihleri arasında 36 ilde yaptığı referandum anket sonuçlarını yayınladı. Anket sonuçlarına göre, referandumda yüzde 62 oranında 'evet' çıkacak. 'Hayır' diyenlerin oranı ise yüzde 38.

Referandum sonuçları için kritik öneme sahip olan MHP seçmenine ilişkin de verilerin yer aldığı anket sonuçlarına göre, MHP seçmeninin yüzde 56'sı referandumda 'evet' oyu verecek. 

ORC'nin referandum anketi 3 bölümden oluşuyor.

İlk olarak referandumdaki tercihler, daha sonra partilere göre dağılımı ve ortaya çıkan rakamların bölgelere göre dağılımı grafiklerle gösteriliyor.

orc referandum anketi sonuçları

Ankette katılımcılara sorulan "İçeriğinde Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin de bulunduğu anayasa değişikliği referanduma giderse tercihiniz ne yönde olur?" sorusu soruldu. Ankette katılımcıların yüzde 62'si 'evet' tercihini işaretledi.

orc referandum anketi sonuçları hangi partinin seçmeni yüzde kaç destek veriyor

Anketin ikinci bölümünde ise parti seçmenlerine referandumdaki oy tercihleri soruldu. AK Parti seçmenlerinin yüzde 96'sı 'evet' tercihinde bulunurken, 'hayır' diyenlerin oranı yüzde 4 olarak çıktı. Öte yandan referandum sonuçları için kritik önemde olan MHP seçmenin de tercihleri anket sonuçlarıyla ortaya çıktı. MHP seçmeninin yüzde 56'sı genel merkez kararına uyarak referandumda 'evet' deme eğilimi gösterdi. Ancak MHP'de 'hayır' diyenlerin oranı da oldukça yüksek. MHP'deki 'hayır'cıların oranı yüzde 44. CHP ve HDP seçmenlerinin ise hemen hemen tamamı referandumda hayır oyu verme eğiliminde çıktı. CHP'lilerin yüzde 93.7'si, HDP'lilerin de yüzde 96.7'si 'hayır' dedi. 

orc referandum anketi sonuçları bölgelere göre seçmen tercihleri

Referandum anketinde bölgelere göre seçmenlerin tercihleri de analiz edildi. Sonuçlara göre referandumda hükümete en yüksek destek yüzde 70 ile Karadeniz bölgesinden geldi. En düşük destek ise yüzde 48.4 ile Ege Bölgesi'nden çıktı.