BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Oran'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler!

CHP Genel Başkan Adayı Umut Oran, Kılıçdaroğlu'nun CHP'li sol kimlikten uzaklaştırdığını iddia ederek Ekmeleddin İhsanoğlu kararını eleştirdi. Oran, İhsanoğlu'nun ilk fırsatta da CHP'den teklif gelmesine rağmen partiyi sattığını ileri sürdü.

Abone ol

CHP Genel Başkan Adayı Umut Oran, Kemal Kılıçdaroğlu'nu partiyi sağ isimlere açmakla suçladı. Partinin öz evlatlarının sürekli kenada itildiğini iddia eden Oran, Kılıçdaroğlu'nun Ekmeleddin İhsanoğlu kararının yanlış olduğunu, zaten o ismin ilk seçimde teklif götürülmesine rağmen CHP'yi sattığını söyledi.

Umut Oran, CNN Türk'te CHP'deki kurultay tartışmalarını değerlendirdi. 7 Haziran'da aday gösterilmemesine rağmen partiye kırılmadığını ve iki seçimde de en az milletvekili adayları kadar çalıştığını söyleyen Oran, genel başkanlığa aday olduğunu ve partiyi iktidara taşıyacağını ileri sürdü. İşte Oran'ın açıklamaları;

"YOLSUZLUĞA BULAŞMIŞ İSİMLER..."

İlke ve prensipler önemli. Bizim tercihlerimizde o tapelerde olan isimler var. Benim başıma gelenlerin temelinde 17-25 Aralık sürecinde verdiğim mücadeledir. Sayın genel başkan adayları belirlerken, yolsuzluğa karşı çıkarken bazı isimlerin bunların arasından seçilmiştir. Bu bir kişi değil, genel prensiptir.

"KOMİSYONLAR BY-PASS EDİLDİ"

Komisyon kuruyorsunuz ama İstanbul, Ankara ve İzmir'de bu bay-pass edilmiştir (yerel seçimler). Sonra da bu fatura komisyona kesilmeye çalışılıyor. Komisyon kararlarına uyulsaydı en azından ilkeli davranmış olurduk.

KILIÇDAROĞLU'NU SUÇLADI

7 yönetimde yaklaşık 90 arkadaşımız değişti. "MYK'yı değiştireceksiniz benim ABD ziyaretim var, gitmeyim" dediğimde Sayın Genel Başkan sizlik birşey yok diyor. Ben ABD ziyaretimde öğreniyorum görev değişikliğini. Bunlar doğru şeyler değil.

"CUMHURBAŞKANI ADAYI CHP'Yİ SATTI"

Nerede ayrıldık? Ben sol kimliğe inanıyorum. Net sol kimlik vurgusu yapılması lazım. Yani CHP bugün oyunu artıracaksa bir kere kimliğinden utanmamalı, çekinmemeli! Net olmalı, solcu olmalı bu kadar basit. En büyük sıkıntılarımızdan biri şu oldu. Mesala Cumhurbaşkanı adayı. Olacak gibi değildir Ekmeleddin İhsanoğlu. Sonra da adam sattı gibi zaten bizi. Adam satıp giderken de CHP teklif etti ama benim tercihim MHP'den yana oldu. Bu bir emek hırsızlığıdır. 

PARTİYİ SAĞA AÇMA OPERASYONU

Sayın genel başkan olaya şöyle bakıyor. Sağdan bir ismi alırsam, sağdan oy alırım diye bakıyor. Ben daha evvel de söyledim örnek de verdim. Buradan bu örneği vermekten de gocunmuyorum. Bizim şu anda 55 yıllık siyasetçisi Deniz Baykal'dır. Bedel ödemiş bir isimdir. Herhangi bir partiye gittiği zaman CHP'den bir olabilir mi? Alamaz... Biz de sürekli sağdan adam alarak kendi öz evlatlarımızı kenada iterek oy alacağımızı sanıyoruz. Bu noktada Sayın Genel Başkan ile aynı düşünediğimi açıkça söylüyorum."