BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.423,52
HABER /  DÜNYA

Oral Çalışlar'dan müthiş tiraflar

Habertürk ekranına çıkan gazeteci Oral Çalışlar 12 Eylül dönemindeki gazetecilikle ilgili ilk kez böyle samimi itiraflarda bulundu. Bakın ne yapıyorlarmış;

Abone ol

İNTERNET HABER (ÖZEL İÇERİK) - Habertürk'te yayınlanan Söz Sende programına çıkan gazeteci Oral Çalışlar, Balçiçek İlter'e inanılmaz itiraflarda bulundu.

12 Eylül döneminde "sağcılar öldürünce haber yapmışlar, solcular öldürünce vermemişler". MİT'ten haber aldıklarını itiraf eden Çalışlar, Barış Manço'nun kayınpederinin de MİT'çi olduğunu söyledi.

İşte Çalışlar'ın itirafları;

"SAĞCI ÖLDÜRDÜĞÜNCE HABER YAPIYORDUK"

"O dönem sol ve sağ arasında şiddet vardı ama sol içi şiddet de vardı. Aydınlık'ta resmini basıp sağcı cinayet işlediğinde haber yapıyorduk, ama solcu cinayet işlediğinde kol kırılır yen içinde kalır diyerek haberini yapmıyorduk."

BARIŞ MANÇO'NUN KAYINPEDERİ ABD
AJANI ÇIKTI

12 Eylül döneminde Aydınlık Gazetesinde yöneticilik yapan Çalışlar, "O sırada bazı MİT elemanı subaylar gazeteye gelip bize bilgi veriyorlardı. Bir tanesi Barış Manço'nun kayınpederi Turan Çağlar'dı. Onu 12 Eylül'den sonra Amerikan ajanı diye aldılar, sonra bence öldürdüler." dedi.

"DAYAK YEDİK, HAKARET İŞİTTİK"

Mamak cezavindeki günlerinin korkunç olduğunu söyleyen Oral Çalışlar, "Bizi kafes diye bir yere koydular. Kötü bir traş makinasıyla kan akıtarak saçlarımızı kestiler. Askerlerin ellerinde sopalar vardı. Sürekli dayak atıyorlardı, hakaret ediyorlardı.. Her gün Atatürkçülük eğitimi görüyorduk. Söyletmedikleri ırkçı marş kalmadı." şeklinde konuştu.