BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.487,47
HABER /  GÜNCEL

Operasyonun başındaki savcıdan Fethullah Gülen tüyosu!

Gündemi sarsan 14 Aralık cemaat operasyonunun başındaki savcı Fetullah Gülen’in listede olup olmadığı sorusuna ilginç bir yanıt verdi...

Abone ol

Bu sabah başlayan operasyonun başındaki isim olan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı çarpıcı bir açıklama yaptı. Başsavcı Vekili Kapıcı gözaltına alınacak kişi sayısının 31 olduğunu açıkladı.

Hürriyet'e konuşan Başsavcı Vekili Kapıcı, konu ile ilgili yazılı bir açıklama yaptıklarını ifade ederek haklarında gözaltı kararı verilen kişi sayısının 31 olduğunu söyledi. Kapıcı, hakkında gözaltı kararı bulunduğu iddia edilen Fetullah Gülen’in listede olup olmadığına yönelik soruya ise “Şu anda o konuda bir şey söyleyemem” dedi. Başsavcı Vekili Kapıcı, gözaltına alınan Ekrem Dumanlı'nın, avukatı aracılığı ile 12 Aralık'ta yaptığı, hakkında herhangi bir soruşturma olup-olmadığına ilişkin başvuruya ilişkin verilen resmi yanıta ile ilgili soruyu ise yanıtsız bıraktı.

GÜLEN İÇİN INTERPOL'DEN KIRMIZI BÜLTEN TALEP EDİLECEK

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın operasyonla ilgili yazılı açıklamasında ise 31 şüpheli hakkında işlem yapıldığı bildirildi.

Ancak dosyadaki 32. isim açıklamada yer almadı. Nedeni ise o isim hakkında arama ve gözaltı kararının olmaması. Pensilvanya’da yaşan Fetullah Gülen de soruşturmanın şüphelileri arasında. Ancak yurt dışında yaşadığı için Gülen hakkında arama ve gözaltı kararı çıkartılmadı.

Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, soruşturma ilerlediğinde Gülen hakkında toplanan deliller Adalet Bakanlığı’na iletilecek ve İnterpol’den kırmızı bülten çıkarılması talep edilecek.