BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.426,54
HABER /  POLİTİKA

Operasyonu durdurun!

DTP'li Tuncel, Avam Kamarası'nda ''Kuzey Irak'daki operasyon durdurulmalı'' dedi

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü hedeflerine yapılan operasyonların durdurulmasını istedi.

İngiltere’de temaslarını sürdüren Tuncel, Liberal Demokrat Partili Avam Kamarası üyesi Simon Hughes’in düzenlediği bir toplantıya katıldı.

Avam Kamarasının bir salonunda yapılan toplantıda konuşan Tuncel, Türkiye’de yaklaşık 30 yıldır bir çatışma ortamı bulunduğunu ve şiddetin körüklenip, farklılıkların derinleştirilmesinin bir yöntem olarak kullanıldığını öne sürdü.

Tuncel, 2 gün önce Irak’ın kuzeyine yönelik bir sınır ötesi operasyonun yapıldığını ve bu operasyon sırasında "sivillerin de yaşamlarını yitirdiklerini" savundu.

"Operasyonun bir an önce durmasını ve sorunun diyalogla çözülmesini istiyoruz" diyen Tuncel, "Türkiye, yüzünü AB’ye çevirmiş bir ülke olarak kendi sorunlarını çözerek birliğe girmelidir" diye konuştu.
Sabahat Tuncel, Sinn Fein lideri Gerry Adams ile görüştüğünü, Kuzey İrlanda’da diyalog yoluyla çözüme ulaşıldığını kaydetti.