BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,21
HABER /  GÜNCEL

Operasyon yargıya sıçrayacak mı?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, emniyette "paralel yapı”operasyonun yargıya yansıyı yansımayacağ...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, emniyette "paralel yapı”operasyonun yargıya yansıyı yansımayacağı yöndeki sorulara, ‘Hep birlikte göreceğiz takip edin ‘ dedi.
Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ovacık ilçesine bağlı Kışla köyünde iftar programına katıldı. Şahin burada yaptığı konuşmada şimdiye kadar 11 cumhurbaşkanını TBMM’nin seçtiğini ve bunların önemli bir bölümünün sorunlu olduğunu belirterek, “Ama artık Türkiye’de demokrasi gelişti, olgunlaştı. Artık bu ülkede her kişi ve kurum millete göre hıza, mesafe alacak. Millet karar verecek. Bu sandığı milletin önüne koymak kolay olmadı. Onun sıkıntılarını yaşadık. Anayasa değişikliğini AK Parti olarak tek başımıza yapmak durumunda kaldık. Muhalefet partileri karşı çıktı. Şimdi 3 aday var. Recep Tayyip Erdoğan’ı anlatmama tanıtmaya gerek var mı? Sizler onu 12 yıldır yaptığı hizmetlerle tanıyorsunuz" dedi.

‘ FİLİSTİN’DE YAŞANANLAR İÇİMİZİ ACITIYOR’
Bombalar altında ramazanı yaşamak zorunda kalan müslüman kardeşlerin olduğunu ifade eden Şahin şunları söyledi:
“İslam alemi bu durumda olmamalıydı. Ortadoğu’da, Filistin’de, Gazze’de Müslümanların neler yaşadığını televizyonlardan izliyoruz. Bu tabi ki içimizi acıtıyor. Bundan üzüntü duyuyoruz. Müslümanlar birbirleriyle uğraşmaktan, cebelleşmekten hasımları ile uğraşmaya imkan bulamıyorlar. Mecalleri kalmadı. O halde Bütün bu olanlardan İslam aleminin sonuçlar çıkartarak Allah’ın ipine sıkı sıkı sarılmaları, aralarındaki ayrılıkları bir tarafa bırakmalarını ve bunun sonucunda bir ve beraber hareket etmelerini diliyorum. Hristiyan aleminde birbiriyle uğraşan, kanını akıtan var mı?. Kendi aralarında geldiler birliklerini kurdular. İslam dünyası gibi hristiyan dünyasında kavga etme, kan akıtma olmadığını görüyorsunuz. Onlar başarıyor. Bir barış dini olan İslam alemi neden başaramıyor? Neden bir boğazına ’Allah Allah’ diye hücum ederek Müslümanları ve İslam dinini bir vahşet dini ve insanları gibi göstermeye çalışıyorsunuz? Bütün bu yaşananların herkesi uyandırmasını, birer ders olmasını, bizi şuurlandırmaya vesile olmasını diliyorum.”

‘HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ TAKİP EDİN’
Konuşmasının ardından bir gazetecinin Emniyette "paralel yapı" operasyonunun Yargı’yada sıçrayacak mı? sorusuna Şahin, “ Bu tamamen Yargısal bir işlemdir. Haklarında ciddi iddialar vardır. Yasa dışı dinlemeler yaptıkları hatta bun dinlemelerin devletin en üst kademelerinde görev yapanlara yönelik olduğu şeklinde iddialar vardır. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genel Kurmay Başkanı, MİT Müsteşarının telefonlarının dinlendiği ve bunların yasa dışı yapıldığı ve bir takım sahte belgeler sunulmak sureti ile mahkemelere, bunların yapıldığı şeklinde çok ciddi iddialar var. Türkiye bir hukuk devletidir. Bu iddialar incelenecektir. Kim niçin bu tür yanlışlıkları yapmıştır?. Bu böyle bir soruşturmadır. Sonucunu hep birlikte takip edeceğiz. Bu Yargısal süreçlerle ilgili dışarıda uzun boylu konuşmanın arka planı ile ilgili yorum yapmanın doğu olmayacağını düşünüyorum. Yargı sürecini sabırla bekleyeceğiz" dedi.
Gazetecinin Yargıya sıçrayacak mı? diye tekrar sorması üzerine Şahin, "Hep birlikte göreceğiz takip edin" diye kaydetti.

İSRAİL’E JET YAKITI VERMİYORUZ
Gazze’ye yapılan yardımların eleştirildiğinin hatırlatılması üzerine ise Şahin şunları söyledi:
“Biz Filistin ve Gazze’deki Müslümanlara her zaman yardımcı olduk. Onların imdadına yetiştik. Çünkü onların toprakları İsrail tarafından işgal edilmiştir. Onlar öz vatanlarında parya durumuna düşmüştür. O bakımdan ben insanım diyen herkesin görevidir yardım etmek. Bizlerde bu görevimizi yaptık. Bu görevi yaparken eleştiriler olacaktır. Ancak ’Gazze’li Müslümanların başına atılan bombaları atan uçakların yakıtını Türkiye vermektedir’ diye iddialar var. Bunların hiç biri doğru değildir. Biz İsrail’e jet yakıtı vermiyoruz. Bizim yolcu uçaklarımız Tel Aviv’e yolcu taşır, İsrail hava yollarına ait uçaklarda Tel Aviv’den Türkiye’ye yolcu taşır. Tel Aviv uçağı Türkiye’ye geldiğinde hava alanından yakıt alır, Bizimki de Tel Aviv’den yakıtı bitmişse yakıt alır. Bunu kasıt ediyorlarsa bu gayet doğal bir şeydir. Arabanızla Karabük’e gittiğinizde yakıt biterse gidip istasyondan almayacak mısınız? Bunları birbirine karıştırıyorlar."
(İHA)