BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.424,27

OPEL MOKKA Test Sürüşü

Opel Mokka Turbo test Sürüşü

Compact Suv ve Crossover küçük ailelerin çok tercih ettiği bir sınıf olmuş durumda. En çok dikkat edilenlerse güvenlik özellikleri ve görsel detaylar. Test otomobilim Euro NCAP çarpışma testinden 5 üzerinden 5 alarak, sırasını görsel detaylara bıraktı.

Opel Mokka’nın tasarımı  dışarıdan bakıldığında bayağı göz dolduruyor. Küçük suv sahip olduğu detaylarla oldukça da heybetli bir havaya da sahip. Yerden yüksekliği, büyük görüntüsü ve otomatik seçeneği ile bayanların ve küçük çocukları olan annelerin de kullanmaktan hoşlanacağını düşünüyorum.
 

Boyutları Compact olmasına rağmen, içeride sürücü ve misafirlerine oldukça geniş bir alan sunuyor. Gayet yeterli baş ve diz mesafesinin yanında bolca saklama gözü mevcut. Çift bölmeli torpido, koltuk altı saklama gözü, kapı içleri, orta konsol yani eşyalarınız için bolca alan var. Üstelik 356 litrelik bagaj hacmiyle sınıfındaki birçok otomobilden daha fazla alan sunuyor, bu alan koltukları yatırdığınızda 1372 litre gibi bir rakama ulaşıyor. Bu tür otomobillerde en sevdiğim kısım yüksek ve kolay bulunan sürüş pozisyonu, Mokka da bu konuda oldukça başarılı, bunun yanında yükseklik ve derinlik ayarlı elektrikli direksiyon, direksiyon üzerinden kumanda sistemi, çift bölgeli elektronik iklim kontrollü klima, Bi-Xenon Geliştirilmiş Sürüşe Duyarlı Ön Farlar, Uzun Far Asistanı, Işıklı makyaj aynaları (ki bu çok önemli), Hız sabitleyici, otomatik yanan farlar, 230 V elektrik prizi, yol bilgisayarı, park asistanı gibi özellikler ise sürüşünüzü konforlu hale getirmek için sahip olduğu özelliklerden bazilari.  Çok rahat edemediğim bir ayrıntı ise, eğer 6 ileri otomatik şanzımanı manuel kullanmak isterseniz vitesi aşağıya doğru çekiyorsunuz buraya kadar tamam ancak sonrasında vites kolunun üzerinde + ve – tuşlara basarak vites küçültüp büyütebiliyorsunuz bana oldukça garip gelen bu tarzla uzun süre kullanamadım. Tabi ki alışkanlık gerektiren bu sistemde kullanmak bence çok da gerekli değil zaten.
 

Otomobilin teknik donanımı oldukça başarılı, artık çok deneyimli olmak gerekmiyor güvenli sürüş için, otomobiller bu konuda hızla ilerlemeye devam ediyorlar. ABS, Ani fren desteği, Çekiş kontrol sistemi, Düz hat denge kontrolü, Elektronik fren gücü dağılımı, Elektronik kalkış torku kontrolü, Elektronik stabilite programı, Yokuş iniş desteği, yokuş kalkış desteği gibi neredeyse sürücüye sadece gaza ve frene basmayi bırakan özelliklerle donatılmış.

Corsa platformunda üretilen Mokka yerden yüksek olduğu için daha sert süspansiyonlara sahip ama bu konfordan ödün verdiğini düşündürmesin çünkü şehir şartlarında amacına fazlasıyla hizmet ediyor.

Kullanıma gelirsek , 1,4 litre 140 beygirlik benzinli otomobil 1850-4900 d/dk da 200 Nm tork üretiyor. 6 ileri otomatik şanzımanlı versiyonu tercih ederseniz otomobiliniz önden çeker olacak, çünkü 4x4 versiyon yalnızca manuel şanzımanla mümkün. Fabrika verilerine göre 8.7 lik şehiriçi yakıt tüketimi kullanımınıza göre değişecektir. Açıkcası ben kullanırken bu verilerin bayağı üzerindeydi. Bu rakamlar yine fabrika verilerine göre şehir dışı 5.7 ortalama 6,8. 0 dan 100 km ye 10,7 saniyede çıkan otomobil, sahip olduğu teknik özelliklerle birlikte oldukça kolay bir kullanım sunuyor, çok zorlamadığınızda virajlarda kaygan zeminde yüksek hızlarda dahi oldukça güven veren bir duruşa sahip. Hafif arazide ki başarısının yanında şehir içi için de oldukça ideal.