BIST 9.674
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.508,10

OPEL INSIGNIA 1.6 DİZEL Test Sürüşü

Makyajla gelen değişiklikler iç mekanda çok daha hissedilir durumda, özellikle önceki versiyondaki eleştirilen tuş kalabalığı Opel in intellink adını verdiği 8”lik ekranla büyük ölçüde azalmış

Opelin çok sevilen modeli Vectra’nın yerini alan İnsignia ile ilk olarak 2008 yılında tanıştık. Benim test ettiğim otomobil ise makyajlanan güncel hali. Yeni jenerasyonunda Coupe görünümü izlenimi veren dış tasarımında çok büyük değişiklikler yok. Artık led gündüz farları yanında arka stoplarda led. Ön tarafta yeni tampon ve daha büyük ızgara daha modern görüyor. Arka kısımda bagaj kapağındaki krom ızgara ve alçak tavan otomobilin dikkat çeken diğer detayları.

Makyajla gelen değişiklikler iç mekanda çok daha hissedilir durumda, özellikle önceki versiyondaki eleştirilen tuş kalabalığı Opel in intellink adını verdiği 8”lik ekranla büyük ölçüde azalmış. Ve bu ekranla modern kullanımın getirdiği konfora sahip olan otomobilde yine 8”lik bir gösterge paneli bulunuyor. Bu dijital gösterge panelinde hızınızı klasik yada rakamla görebilmek için değişiklik yapma şansınız bulunuyor ayrıca genel anlamda gerekli tüm bilgilere yine bu şık ekrandan ulaşabiliyorsunuz. Orta konsolda bulunan diğer dokunmatik detay ise klima. Aslında klimanın dokunmatik oluşunu ben hiçbir zaman pratik bulmuyorum elimi uzatıp hızlıca sonuca ulaşmak istediğimden düşük hassasiyete sahip bu tür sistemler pek bana göre değil, görsel şıklığına diyecek yok tabiki. Yer yer deri detaylar ve kullanılan iyi plastikle kalite konusunda rakiplerinden geride değil. Bolca saklama alanı yanında alçak görünen tavana rağmen çok iyi baş ve diz mesafesi sunuyor.540 litrelik bagaj hacmi var  yükleme çok rahat değil fakat bolca eşyanızı koyabileceğiniz geniş bir alanınız var.

Test otomobilimde bu jenerasyon için asıl yenilik dizel otomatik kombinasyonu. Benim otomobilimde 1.6 dizel motora ve otomatik şanzımana sahip. Bu motor 136 beygir ve 2000 gibi düşük devir itibariyle 320 Nm tork gücü üretiyor.0-100 hızlanmasını 10.9 saniyede tamamlayan insignia fabrika verilerine göre 5 litre olan ortalama yakıt tüketimine sahip. Diyebilirimki fabrika verilerine en yakın tüketime bu otomobille ulaştım. 5 gün boyunca kullandığım otomobille uzun yolda 5.3 şehir içinde ise 6.2 lik değerleri gördüm. Otomobilin en sevdiğim özelliği düşük yakıt tüketimi diyebilirim. Otomobilde muhteşem bir denge var size çok yii bir kontrol bende duygusu veriyor. Hiçbir şekilde yoldan çıkmayacak izlenimi veren otomobilde sürüşün en büyük destekçisi ise FlexRide ( Sürüşe duyarlı Şasi teknolojisi). Bu teknoloji ile sert koşullarda FlexRide Sistemi, mümkün olan en güvenli sürüşü sağlamak için Sürekli Süspansiyon Kontrolü (CDC) sistemini, 4 kanallı ABS, Elektronik Fren Gücü Dağılımı, Çekiş Kontrolü ve ESPPlus ile koordineli çalıştırıyor. Yalıtım konusundada başarılı olan otomobilin fiyat listesine buradan ulaşabilirsiniz.