BIST 9.068
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,07
HABER /  SAĞLIK

Op. Dr. Onur Kulaksızoğlu: boyun fıtığının sebebi yanlış uyku pozisyonu!

Beyin,Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Onur Kulaksızoğlu boyun fıtığını önleyici hareketleri anlattı. Boyun fıtığını engellemek için ne yapmak gerekir?

Abone ol

Ünlü Beyin,Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Onur Kulaksızoğlu, boyun fıtığını önlemek için yapılması gerekenleri şu şekilde anlattı:

Boyun fıtığını önlemek için yapılması gereken çok fazla şey vardır. Biz boyun sağlığımıza çok fazla dikkat etmeden yaşıyoruz. Karın kasları çok güçlüdür ve bel bölgesini korur, göğüs kafesi sağlam bir kafes olduğu için sırt bölgesindeki bütün omurları korur ama boyun çok korumasızdır. Boyunda sadece önden ve arakadan giden kas grupları vardır. Arıca taşıdığı çok ciddi bir kafa tası yükü vardır. Biz her türlü travmada ilk önce boynumuza gelen darbeyle problem yaşarız. Bir yemek yaparken, masa başında çalışırken, kitap okurken boyun açısına çok dikkat etmemiz lazım. İnsanlar yatarken bile boyun fıtığı olabilirler. Yatış pozisyonunu çok ciddi bir şekilde boyun omurgasına uygun kullanmazsanız ileri dönemlerde boyun fıtığıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.’