BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.434,45

Onur kavramıyla bağdaşır mı Onur Air!

Allah aşkına soruyorum böyle bir alkol satışı için hiç bir mazeret ileri sürülebilir mi?

Bir zamanlar THY dışında hava yolları firmaları yoktu ve uçağa binmek kimi vatandaşlarımız için hayaldi.

Ülkenin önü açıldı, vatandaş otobüse biner gibi artık uçakla yolculuk yapıyor, bize de “bu günlere şükür” demek kalıyor.

Ancak bu yeni firmaların para kazanma hırsı, yanlışlarından vazgeçip yeni gelişmelere ayak uydurmaları zor oluyor galiba. Otobüslerde dahi ikramlar parasızken kimi hava yolları firmalarında hala ikramlar para karşılığı veriliyor.

Birkaç yıl önce bir kanaat insanı, Diyarbakır beyefendisi Anadolujet’e binince kahvaltılık ikramın parayla yapıldığını görüyor. Bu durum karşısında hostesten kalem kağıt isteyerek dilek temenni kutusuna şöyle bir not bırakıyor “Anadolu insanı merttir parayla misafirine ikramda bulunmaz ya adınızı değiştirir ya da huyunuzu” bu mesaj genel müdürlüğüne ulaşınca genel müdür bizzat kendisini arar, teşekkür eder ve artık ikramı ücretsiz yapar.

Geçende İstanbul’a giderken Onur Air hava yoluyla gittim.  Sabahın yedisinde kahvaltı beklerken bir de ne göreyim hostes bir anos yaptı; İki çeşit sandaviçimiz var; biri 8 diğeri 10 TL, ayrıca alkollü içeceklerimiz var bira, viski, votka.

Paralı ikram tuhafıma gitti yetmedi, bir de rakı reklamı gibi alkol anosu beni perişan etti, herhalde “Müslüman mahallesine salyangoz satmak” buna denir.

O sabahın köründe kaç kişi alkol içer bilemem ama bu şekilde bir vurgu ile alkol teşviki yapmak bence hiç de uygun değildir.

Allah aşkına soruyorum böyle bir alkol satışı için hiç bir mazeret ileri sürülebilir mi?

Ne sekülerlik, ne laiklik, ne de gayri Müslüm olmak böyle alkol satışına elverişli değil ve müminlerle küfür etmekle eşdeğerdir diyebilirim. Bu durum olsa olsa mürtet olmuş, işi gücü Müslüman’a sıkıntı veren defolu kimselere yakışır.

Peki misafirine parayla ikramda bulunmak Anadolu insanına yakışmaz da, onurlu kimselere yakışır mı? Onur Air’in yönetimine sesleniyorum: Bence hem bu ikramın ücretinin bir kısmını fiyata derc ederek ikramı parasız yapabilirsiniz ve alkol reklamını yapmaktan da vaz geçebilirsiniz.

Hem müşteriniz hem de çalışanlarınız Müslüman/Müslüman çocuklarıdır, dolayısıyla bu günahı onlara işletmeye ne hakkınız var. Peygamberimiz buyuruyor ki alkolü satana da, içene de, ikram edene de lanet olsun, bu gariban Müslüman evladına bu günahı neden işletiyorsunuz? Helal kazancına haram katmak durumunda bırakıyorsunuz?

Bu hal gözümün önüne geldikçe Onur Air’e  binmek artık benim için bir azap olacak. Umarım bu yersiz/yanlış uygulamadan vazgeçerler.

Bu yazının içeriği ile ilgili yetkililerin cevabını bekliyorum.