BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.425,79

Onu hatırladınız mı? Dünyanın en ünlüsü...

Onu hatırladınız mı? Dünyanın en ünlüsü...

Nintendo'nun ürettiği oyun konsolları 1980 yılından beri hayatımızda. 3 Mart'ta yeni konsolu 'Nintendo Switch'i çıkaracak. Oyun meraklıları bu yeni konsolu beklerken, geçmişten günümüze tüm 'Nintendo' oyun konsollarına göz atalım.

Onu hatırladınız mı? Dünyanın en ünlüsü...

Nintendo'nun ürettiği oyun konsolları 1980 yılından beri hayatımızda. 3 Mart'ta yeni konsolu 'Nintendo Switch'i çıkaracak. Oyun meraklıları bu yeni konsolu beklerken, geçmişten günümüze tüm 'Nintendo' oyun konsollarına göz atalım. Nintendo, uzun zamandır beklenen yeni oyun konsolu Switch'i 3 Mart'ta piyasaya süreceğini açıkladı. Son konsolu Wii U ile beklediği satış rakamlarını yakalayamayan Nintendo için Switch büyük önem taşıyor. Nintendo Switch'i Ekim ayında duyurmuş, taşınabilir cihazın aynı zamanda ev konsolu olarak kullanılabileceğini açıklamıştı. Switch'in görünüşü, iki tarafına kontrol cihazı eklenebilen bir tablet şeklinde. Cihaz, Wii konsolundaki gibi hareketi algılayabiliyor.

Onu hatırladınız mı? Dünyanın en ünlüsü...

Cihazın oyunları ise eski konsolları andıran bir şekilde, kartuş olarak satılacak. Nintendo, 80'den fazla oyunun geliştirilmekte olduğunu, bunlar arasında 2017 sonunda yayınlanacak Super Mario Odyssey adlı yeni bir Mario oyunu olduğunu da duyurdu.

Onu hatırladınız mı? Dünyanın en ünlüsü...

Game Boy'dan Wii konsoluna, Nintendo dünyanın en ünlü oyun konsollarını üretti. Bazıları çok popüler oldu, ancak bazıları da pek tutmadı. Nintendo, en yeni ürünü Nintendo Switch'i çıkarmadan önce konsol oyunu fanatiklerine Super Mario, Tetris, Zelda ve Pokemon'u tanıştıran bu efsanenin tarihi hatırlayalım. Game & Watch -1980 yılında çıktı. -43.4 milyon adet sattı. -Game & Watch konsolu Nintendo'nun yakaladığı başarıda ilk adımdı. -Yazılım geliştirici Gunpei Yoko fikrin, trende kendini eğlendirmek için hesap makinesinde tuşlara bakan bir iş adamı gördükten sonra çıktığını söylüyor. -Bu sırada Nintendo oyuncak üretiyordu. En çok satan ürünlerinden birisi de sevgililerin ne kadar uyumlu olduğunu ölçen bir oyuncaktı. -Ancak Game & Watch'ın icadından sonra milyonlar Donkey Kong, Zelda ve Mario Kardeşler gibi karakterlerle tanıştı.

Onu hatırladınız mı? Dünyanın en ünlüsü...

Nintendo Eğlence Sistemi (NES) -1985 yılında çıktı. (ilk kez 1983'te Famicom adında Japonya'da çıktı) -61.9 milyon adet sattı. -Oyun endüstrisi eleştirmeni Tristan Donovan, "Nintendo NES'i Amerika'da piyasaya sürdüğünde kimse başarılı olacağını düşünmemişti" diyor. -"Endüstri çökmüştü. Space Invaders ve Pac-man çıktıktan sonra büyük bir patlama oldu ama altta kalan şirketler tamamen piyasadan çıktı. -Ancak Nintendo yine de televizyona bağlanabilen bu konsolu piyasaya sürdü ve işe yaradı. -90'lı yılların sonuna doğru NES ABD bilgisayar oyunu piyasasındaki tekeli elinde bulunduruyordu.