BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.435,42
HABER /  GÜNCEL

Online alışverişin tercihi ayakkabı

Bir tıkla alabileceklerimizin sınırsız olmaya başladığı online alışverişte en çok satılan ürün pek çoğumuzun tahmin edeceği üzere ayakkabılar!

Abone ol

Bir tıkla alabileceklerimizin sınırsız olmaya başladığı online alışverişte en çok satılan ürün pek çoğumuzun tahmin edeceği üzere ayakkabılar! Son yıllarda private shopping ile tanışan tüketici, internet üzerinden en çok satılan ürünün de belirleyicisi oldu.

Kullanıcılarının 1 Ocak-31 Mart 2011 tarihleri arasında yaptıkları alışverişleri değerlendiren sahibinden.com, 2011 yılı ilk çeyreğine ilişkin online alışverişte değişen satın alma eğilimlerini araştırdı.

Yapılan değerlendirmeye göre, söz konusu dönemde Giyim & Aksesuar kategorisinde en çok satılan ürün 'Erkek Ayakkabıları' olurken, en yüksek fiyat ortalamasına sahip kategori ise 'Bayan Ayakkabıları' kategorisi oldu. Ayrıca her iki kategoride de spor ayakkabıları en çok tercih edilen ürün olarak ön plana çıkarken, bu veriler kadınların ayakkabıya daha fazla para harcıyor olduğunun da bir göstergesi oldu.

sahibindex verilerine göre 2011'in ilk 3 ayında, özellikle alışveriş merkezlerinin kapalı olduğu 22.00 – 10.00 saatleri arasında da online alışverişin hızının kesmediği gözlemlendi. Ayrıca online alışverişin en yoğun olduğu zaman diliminin de günün 18.00 – 19.00 saatleri arasında olması alışveriş merkezlerine gitmeye fırsat bulamayanların online dünyadaki alışveriş fırsatlarını kaçırmadıklarını gösterdi.

Yine aynı değerlendirmeye göre, son dönemde oldukça revaçta olan Akıllı Telefonlar kategorisinde kullanıcıların en fazla Nokia marka telefonları tercih ettiği ortaya çıkarken, notebook bilgisayarlar arasında ise en fazla tercih edilen markanın HP olduğu gözlendi. Söz konusu dönemde sahibinden.com üzerinden günde ortalama 288 adet cep telefonu, 90 adet de dizüstü bilgisayar satışının gerçekleştiği açıklandı.