BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,68
ALTIN 2.500,04
HABER /  DÜNYA

Onların modeli de AK Parti!

AK Parti'ye yönelik ilgiler giderek artıyor. Başta Erdoğan'ın konuşmaları olmak üzere Arap coğrafyası partiyi yakından takip ediyor.

Abone ol

Tunus'un uzun süreden beri baskı altında varlığını sürdüren İslamcı Partisi siyasi arenaya çıkma hazırlığında. Parti yetkilileri kendilerine AK Parti'yi örnek aldıklarını açıkladı.

İngiliz Financial Times gazetesi, Nahda Partisi'nin büyük bir hızla yeniden örgütlenerek temmuzda yapılacak seçimlere hazırlandığını duyurdu. Nahda, ocak ayında Zein El Abidin Bin Ali'ni 23 yıllık iktidarını deviren ve başını gençlerin çektiği harekette önemli bir rol oynamamıştı. Bölgesel standartlar göz önüne alındığında, "Nahda" ılımlı İslamcı bir örgüt olarak görülüyor ve kendisine model olarak da AK Parti'yi alıyor.

Ancak partinin siyasi sahneye ani çıkışı, kadın hakları da dahil olmak üzere bölgenin en ileri sosyal yasalarına sahip olan laik Tunusluları korkutuyor. Bazı gözlemciler Nahda Hareketi'nin lideri Raşid Gannuşi'yi 'ilerici bir lider' olarak tarif ediyor.

Gannuşi, demokrasiyi savunacağını ve demokratik anayasadan yana olduğunu iddia ediyor ve kendisine model olarak AK Parti'yi aldığını söylüyor.