BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.294,65
HABER /  DÜNYA

Onların artık bir ismi var

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde donmak üzereyken bulunan 5 eşek, hayırsever iş adamı Cevat Korkmaz’ın Tekirdağ’ın Şarköy ilçesindeki çiftliğ...

Abone ol

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde donmak üzereyken bulunan 5 eşek, hayırsever iş adamı Cevat Korkmaz’ın Tekirdağ’ın Şarköy ilçesindeki çiftliğine getirildi. Eşekleri teslim alan Korkmaz, 5 eşeğin ismini “Temo, Maho, Şakir, Şanslı Harika, Gülden” koyduğunu söyledi.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yaşanan olayda kırsala terk edilen ve kar yağışı nedeniyle buz tutan eşekler çok sayıda hayvanseveri harekete geçirdi. Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde çiftliği bulunan iş adamı Cevat Korkmaz da eşekleri görünce Siverek Kaymakamı Hamza Erkal’ı arayarak eşekleri sahiplenmek istediğini söyledi. Yapılan incelemelerin ardından Korkmaz’ın talebinin onaylanması üzerine 5 eşek Korkmaz’ın gönderdiği kamyonla Şarköy’e getirildi.
Siverek Kaymakamlığı’nın takibi ile Şarköy’e getirilen eşekler yeni yuvalarına kavuştu.

“EŞEKLERİN İÇLER ACISI DURUMU BİZLERİN YÜREĞİNİ ACITTI”
Çiftlik sahibi 51 yaşındaki iş adamı Cevat Korkmaz, eşeklerin donmak üzere olduğu halini gazetelerde görünce içinin acıdığını ifade ederek, “Bunun üzerine Siverek Kaymakamı Hamza Erkal’ı aradım. Benden önce de başvurular olmuş. Yaklaşık 200 kişi eşekleri sahiplenmek için başvurmuş. Sayın Kaymakam araştırma yapmış ve eşekleri başka bir amaçla kullanılmaması için son derece dikkatli davranmışlar. Sağ olsunlar bize vermeyi uygun görmüşler” dedi.
Eşeklerin Siverek’ten Şarköy’e gelene kadar Kaymakamlık tarafından takip edildiğini dile getiren Korkmaz, “Haberlerim gazetelerde çıkması sonucu telefonlarım ve sosyal medyadaki sayfalarım kilitlendi. Çok sayıda hayvan severler ve duyarlı insanlar arayarak beni tebrik etti. Bu da beni çok sevindirdi. Ülkenin her tarafından arayan vatandaşlar bir eksiklik varsa yardımcı olmak istediklerini söylediler. Bu da ülkemiz için güzel bir gelişme. Toplumsal olaylara vatandaşlarımızın duyarlı olması beni sevindirdi” diye konuştu.
Eşeklerin isimlerini ‘Temo, Maho, Şakir, Şanslı Harika, Gülden’ koyduğunu kaydeden Korkmaz, eşeklerin veteriner hekim Ferhat Aşıcıoğlu tarafından sağlık kontrolünden geçirildiğini ifade etti.
Veteriner hekim Aşıcıoğlu ise hayvanlara zamanında müdahale edildiği için son derece sağlıklı olduklarını ifade etti.

ŞARKÖY BELEDİYE BAŞKANI ÇİFTLİĞİ ZİYARET ETTİ
Öte yandan, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok da çiftliğe giderek, Cevat Korkmaz’ı duyarlı davranışından ötürü kutladı. Altınok, “Siverek’te donmakta olan, buz tutan bu eşeklerin içler acısı durumu bizlerin yüreğini acıttı. Ben Cevat Korkmaz beyi 10 yıldır tanırım. Böyle duyarlı davranışından dolayı kutluyorum. Şarköy’de böyle duyarlı insanların olması bizleri sevindiriyor. Ülkemize örnek olması beni son derece mutlu etti“ dedi.
(İHA)