BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,77
ALTIN 2.523,40
HABER /  GÜNCEL

Onları 1 dakika bile içeride tutamazlar

Balyoz davasındaki tüm sanıkların tahliye edilmesinin ardından sanıkların avukatlarından Günizi Dizdar, tahliye evraklarının cezaevlerine ul...

Abone ol

Balyoz davasındaki tüm sanıkların tahliye edilmesinin ardından sanıkların avukatlarından Günizi Dizdar, tahliye evraklarının cezaevlerine ulaşmasının ardından sanıkları 1 dakika bile tutamayacaklarını söyledi.
Anayasa Mahkemesi’nin Balyoz davasında yargılanan 230 isim hakkında “kişilik haklarının ihlal edildiği” yönünde verdiği kararın ardından bugün tüm dava sanıkları tahliye edildi. Tahliyelerin ardından Kartal Cezaevi’nde açıklama yapan Balyoz davası sanıklarının avukatlarından Günizi Dizdar, çok mutlu olduğunu söyledi. 13 müvekkiline kavuşacağı için çok mutlu olduğunu belirterek, “3 yıldır takip ettiğimiz davanın bu aşamaya gelmesini temin eden bütün hukukçu, basın mensubu, halk bunların hepsine teşekkür ediyorum. 13 müvekkilim vardı. 12 ile tamamladık. Bu 13’ünün hepsi diğer bütün komutanlar kadar kıymetlidir. Onlara kavuşacağımız için çok mutluyum” dedi.
Evraklarını yeni aldıklarını söyleyen Avukat Dizdar, “Onları 1 dakika bile tutmamaları gerekiyor. Evrakları şimdi aldık. Adliyeler görevini yaptı sıra cezaevinde Oralardan hemen tahliyeleri temin edilecektir. Bu hadisenin Türkiye’de ilk olması çok önemlidir. Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yapılamıyordu. Geçen yılki kanunlar ile bu işlere başlandı. Türkiye’de de yargıçlar var denilecek karara imza atmıştır Anayasa Mahkemesi. Her bireyine ayrı ayrı teşekkürü borç biliyoruz. Mağduriyeti bu kadar büyük olmasını bilmeleri çok önemlidir. Bu karar 17 oy birliği ile çıkartılmışken bu karar geçen yıl Temmuz ayında hangi vicdanla bizleri dinlemediniz, hangi vicdanla o karara onay verdiniz?” şeklinde konuştu.
(İHA)