BIST 9.548
DOLAR 32,53
EURO 34,67
ALTIN 2.491,71
HABER /  POLİTİKA

Önemli olan boy değil soy!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na boy yanıtı geldi: Boylu değil soylu olmalı

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ben buradan muhaliflere sesleniyorum; önemli olan boy değil, önemli olan soy, soy'' dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitinginde yaptığı konuşmada büyük düşündüklerini ve büyük hedefler belirleyip, o hedeflere ulaşmak için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Erdoğan, ''tarih boyunca, korkaklar hiçbir zaman zafer anıtı dikememişlerdir. Korkuyla hareket edenler, hiçbir zaman yol almamıştır, alamamıştır. Küçük düşünenler, büyük adımlar atamaz, tarih boyunca atmamıştır, bundan sonra da atamazlar, atamayacaklardır'' dedi.

7 yıl önceki Gaziantep ile bugünkü Gaziantep arasında büyük fark olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, eğitim, adalet, sağlık, emniyet, ulaşım, enerji, tarım ve toplu konutta atılan adımlara vatandaşların bir bakıp öyle değerlendirme yapmaları gerektiğini ifade etti.

Tüm Türkiye'de şehirleri modern hale getirmenin mücadelesini verdiklerini anlatan Erdoğan, ''benim halkım, benim vatandaşım, affedersiniz tezeklerden yapılmış evlerde oturmaya mahkum değil'' diye konuştu. Vatandaşlardan kentsel değişim ve dönüşüm projelerine destek vermelerini isteyen Erdoğan, şöyle konuştu:

''Şimdi birileri çıkmış geliyorlar buralara, utanmadan, sıkılmadan... Bir tane bina yapmış değiller bu ülkede. Diyorlar ki 'bu TOKİ sürekli olarak faiz bindiriyor ve bu faizle sizi sömürüyor... Utanın, utanın. Gelin siz bana faiz bindirildiğini ispat edin, o gün ben TOKİ'deki arkadaşımı görevinden alayım. Biz TOKİ konutlarında 6 aylık aralıklarla, eğer enflasyonda bir artış varsa o enflasyon farkını alıyoruz. Enflasyon dışında bir kuruş alma hakkı yoktur. Bunun dışında asla TOKİ konutlarında faiz uygulaması yoktur. Asla yoktur.

Kar, orta gelir grubu ve aşağısında yoktur olamaz. Sadece orta gelir grubunun üzerinde yapılan konutlarda belli miktarda bir kar uygulaması vardı. O da peşinat almadığımız, çok daha düşük, 100 lira taksitle verilen konutlar için bir zemin oluşturmaktır. TOKİ böyle çalışıyor.

Ben bugüne kadar TOKİ'de oturanlardan duadan başka bir şey duymadım ama şimdi birileri çıkmış bundan rahatsız oluyor. Çünkü bizim TOKİ noktasında hizmetimizin ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. 430 bin konutun 330 binini sahiplerine teslim ettik, 10-15-20 yıllık vadeyle. Biz sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirdik. Şu anda da bunu yapıyoruz. Bunu ne anamuhalefeti ne de yavru muhalefeti yapabilir. Bunların buna gücü yetmez. Böyle bir adımı da atamazlar.

Her yeniliğe, her gelişmeye, her değişime ve dönüşüme karşı çıkanlar, sadece ve sadece oldukları yerde sayarlar. Hani Anadolu'da bir söz var ya... Makaram sarı bağlar, kız oynar, gelin ağlar.... Bunlarınki bu. Bunlar daha çok patinaj yaparlar. Muhalefetin hali bu.''

''BENİM GAZİANTEP'Lİ KARDEŞLERİM ENAYİ Mİ?''

Muhalefet partilerinin TBMM'de her yasaya karşı çıktıklarını belirten Başbakan Erdoğan, bu partilerin Türkiye'nin kalkınmasını, ilerlemesini engellemek için her yola başvurduklarını dile getirdi.

Anayasa değişikliğine 'hayır' diyen muhalefet partilerinin neden 'hayır' dediklerini bilmediklerini kaydeden Erdoğan, ''Türkiye'nin şahlanışını engellemek istiyorlar. Şimdi bir kez daha Türkiye'yi paçalarından tutup, aşağı çekmek için var güçleriyle son gayretlerini ortaya koyuyorlar. Aslında bunlar 'hayır' derken bile samimi değiller. Kendi gerekçelerine kendileri dahi inanmıyorlar. Dikkat edin, TBMM'de Anayasa değişikliği oylamaları esnasında, oy kabinine gidip 'hayır' diyemediler, kendi arkadaşlarına da güvenmediler. Meclis'te 'hayır' diyemeyenler, telefon tuşundaki 'hayır'a basamayıp 'evet' diyenler, 'yes' diyenler var ya... Korktular, 'belki oy kabininde de böyle olur' dediler. Onun için göndermediler'' diye konuştu.

Buna rağmen muhalefet partilerinin vatandaşlardan 'hayır' oyu istediklerini kaydeden Erdoğan, ''benim Gaziantep'li kardeşlerim enayi mi? 12 Eylülde sana nasıl 'hayır' denileceğini sandıklarda gösterecek'' dedi.

12 Eylül'de sandıkta partilerin oylanmayacağına dikkati çeken Başbakan Erdoğan, 12 Eylülde AK Parti, CHP, MHP, BDP, diğer partilerin oylanmayacağını, Anayasa'da yapılan 26 maddelik değişikliğin oylanacağını söyledi. 12 Eylülde vatandaşların gelecekleri, çocukları ve gençler için vereceklerini anlatan Erdoğan, 12 Eylülde yeniden büyük Türkiye'ye, itibarlı, saygın, istikrarlı, güçlü Türkiye'ye 'evet' denileceğini ifade etti.