BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.492,28
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Önder'den kritik 'çözüm süreci' açıklaması

İmralı'da yapılan görüşmeyle ilgili açıklama yapan Sırrı Süreyya Önder, çözüm sürecinde 2 önemli gelişme olduğunu söyledi.

Abone ol

İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan ile görüşen HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreya Önder, "Artık mesele devletin bürokrasisinde görüşülmekten çıkıp siyasi heyetler üzerinden görüşülmeye başlandı" dedi. 

ÖCALAN CİDDİYETSİZLİK OLARAK DEĞERLENDİRDİ


Önder, bir soru üzerine 'çözüm süreci'nin iyiye doğru gittiğini söyleyebildiklerini ifade ederek, "Eğer hükümet bu ciddiyetle yaklaşırsa bütün bu 'sorun alanı' gibi gözüken bir çok şey bir iki hafta içinde hükmünü kaybeder" dedi. Öcalan'ın, görüşme sırasında "Her meseleyi Öcalan çözer, Öcalan şöyle söyler, şöyle olur" yaklaşımını ciddiyetsizlik olarak değerlendirdiğini ifade eden Sırrı Süreya Önder, "Öcalan, 'Herkes kendi sorumluluğunu yerine getirse bunların hiçbirisi olmaz' diye konuştu" dedi.

SİYASİ HEYETLER GÖRÜŞMEYE BAŞLADI

HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreya Önder, hükümetin ilk defa iki şey yaptığını, bunun önemli olduğunu düşündüklerini belirterek, şöyle devam etti: "Birincisi; 'çözüm sürecini' yasal zemine oturtma konusundaki iradesini sözcüler açık olarak ilk defa beyan etti. İkincisi ise; Artık mesele devletin bürokrasisinde görüşülmekten çıkıp siyasi heyetler üzerinden görüşülmeye başlandı. Bu iki olayı da çok önemli buluyorum."

ÖCALAN'LA DAHA SIK GÖRÜŞECEĞİZ

Önder, önümüzdeki dönemde Öcalan ile daha sık görüşme yapacaklarını umduklarını ifade ederken, "Şu 1-2 hafta içerisinde daha sık görüşmelerimiz olabilir. Leyla Zana, Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü olabilir. Ya da bizim heyet olabilir. Gelişmelerin seyrine göre değişir. Ama bu sıralar görüşmeler sıklaşacak" diye konuştu.

KAÇIRILAN ÇOCUKLAR KONUŞULDU MU? 

Sırrı Süreya Önder, İmralı görüşmesinde çocuklarının PKK tarafından dağa götürüldüğü belirten ailelerin oturma eyleminin gündeme gelip gelmediği ile ilgili soruya ise, "Ona pek değinmedik, vakit yoktu. Hükümetin geliştireceği paket, yasal çerçeve, benzeri işler o kadar çok zaman aldı ki görüşme bitiverdi" dedi.