BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,97
HABER /  GÜNCEL

Önder Aytaç'ın Emniyet'teki görüntüleri sızdı

Önder Aytaç geçen haftalarda dinleme skandalıyla ilgili gözaltına alınmıştı. Şimdi de Önder Aytaç'ın ifade verirken çekilmiş fotoğrafları Twitter'a sızdı.

Abone ol

Önder Aytaç'ın dinleme skandalıyla ilgili gözaltına alınıp ifade verilmesinin ardından bugün Twitter'da ifade verirken görüntülendiği fotoğraflar gündeme oturdu. Daha önce Dışişleri Bakanlığı'ndaki dinleme skandalıyla gündeme gelen Önder Aytaç, bu defa çok sayıda tape yayınlayan 'Başçalan' isimli hesapla ilgili Emniyet'te ifade verdi.

Başbakan Erdoğan cemaatle ilişkisi olan bazı gazeteciler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Aytaç'ın Başbakan Erdoğan'ın suç duyurusuna ilişkin olarak Emniyet'e gittiği öğrenildi. Önder Aytaç'ın ifade verirken çekilen görüntüleri sosyal medyada yayınlandı.




BAŞÇALAN HESABIYLA İLGİSİ YOK

Aytaç’ın polis akademisindeki öğretim görevliliğine ilişkin sözleşmesinin uzatılmadığını ve böylece görevine son verildiğini belirten avukatı Çağatay Sakaoğlu, şunları söyledi:

“Cuma akşamı Önder Aytaç’ın ikamet adresine polisler gelmiş ancak kendisinin Malatya’da bulunması sebebiyle eve tebligat bırakmışlar. Kendisi tebligatı alarak, karakola gittiğinde ise söz konusu tebligatın polis akademisindeki görevine son verilmesine ilişkin olduğunu ve kendisine zimmetli bilgisayarın iadesi için çağrıldığını öğrendi. Aytaç’ın karakola gitmesinin başçalan isimli hesapla hiçbir ilgisi yoktur. Bu konudaki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Öte yandan, kendisinin polis akademisinde görevine ilişkinde İçişleri Bakanlığınca idari bir soruşturma yürütüldüğünü öğrendik ayrıntılarını bilmiyoruz. Sözleşmesinin uzatılmamasına ilişkin de dava açacağız”