BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.310,05
HABER /  GÜNCEL

Önce yağmur sonra da kar geliyor

Meteorolojiden yapılan açıklamada Türkiye genelinde yağışlar yağmur olarak devam edeceği Bazı bölgelerde ise kar yağışı tahmin ediliyor

Abone ol

Bahar havası bu gece sona eriyor. Tüm Türkiye yeni bir yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Marmara'da yarın yağmur, sonra kar var. Kar yağışı hafta sonuna kadar sürecek.

SICAKLIKLAR 9 DERECE DÜŞECEK

Balkanlar'dan gelen soğuk hava ve Akdeniz üzerinden ulaşan yağışlı havanın etkisine girecek Güney Marmara'da, hafta içinde sıcaklıklar 9 derece kadar düşerken, perşembe ve cuma günleri kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, hava sıcaklığının 10-12 derece arasında değiştiği Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova bölgesi, bugün Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girecek.

Bugün, yarın ve çarşamba gününü yağmurlu geçirecek bölgede yağışlar, perşembe günü Balkanlar'dan inen soğuk havayla birleşince kara dönüşecek.

Özellikle perşembe gecesi ve cuma günü bölge genelinde kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıkları, cuma gününe kadar belirli oranlarda azalarak, Bursa'da 10 dereceden ve Balıkesir'de 8 dereceden 1 dereceye, Yalova'da 12 dereceden ve Çanakkale'de ise 9 dereceden 3 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Bölgede gece en düşük sıcaklıkların ise sıfır ile eksi 2 derece arasında olacağı tahmin ediliyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz ile Ankara, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinde görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da kuvvetli olmak üzere; kuzey, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, iç ve güneybatı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

DEPREM BÖLGESİNDE HAVA

Van bugün az bulutlu ve açık geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Van'da bugün ve Salı günü yağış beklenmiyor. Çarşamba günüyse kuvvetli kar yağışı görülecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Van gündüz 3, gece eksi 8 derece olacak.

 

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, akşam saatlerinden itibaren Bilecik çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, akşam saatlerinden itibaren Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Doğu Akdeniz'in az bulutlu ve açık, Batı Akdeniz' in parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Ankara, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğusunda kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.