BIST 9.431
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.504,64
HABER /  DÜNYA

Önce kanser sonra beyin kanaması

Arjantin Devlet Başkanı Cristina Kirchner beyninde oluşan kan birikmesi nedeniyle bir ay boyunca görevini yapamayacak.

Abone ol

Doktorlarının dinlenmesini tavsiye ettiği 60 yaşındaki Devlet Başkanı 27 Ekim'de yapılacak ara seçim kampanyasında yer alamayacak.

Başkanlık sözcüsü Alfredo Scoccimarro, 12 Ağustos'ta ön seçimlerden bir gün sonra, başına darbe alan Cristina Kirchner'in kafatasında biriken kanın dağılması için bir ay süreyle dinleneceğini açıkladı.

Brezilya'da resmi bir ziyarette bulunan Başkan Yardımcısı Amado Boudou ziyaretini yarıda keserek geceyarısı apar topar ülkeye dönerek başkan vekilliği görevine başladı. Cristina Kirchner, 27 Ekim'de yapılacak meclisin yarısını yenileyecek milletvekili ve senatör seçimlerine hazırlanıyordu. 11 Ağustos'ta yapılan ön seçimlerde iktidar partisi Partido Justicialista ülke çapında birinci olmasına rağmen, ülkenin kaderini belirleyen 14 milyonluk Buenos Aires eyaletinde ikinci sıraya düşmüş, 24 bölgenin, 14'ünü kaybetmişti. İlk kez 2007'de başkanlık koltuğuna oturan Cristina Kirchner, 2001'de yüzde 54'lük bir oranıyla yeniden başkan seçilmiş, Juan Peron'dan sonra Arjantin'in bir seçimde en fazla oy alan ikinci başkanı olmuştu. Arjantin lideri, son dönemde partisinin uğradığı oy kaybının önüne geçmek için çok yoğun çalışıyordu. Arjantin devlet başkanının sağlık sorunu nedeniyle görevinden belli süre ile feragat etmesi ilk kez yaşanmıyor. Geçtiğimiz ocak ayında triod kanseri teşhisi konulmuş ve birkaç gün sonra triot bezlerinden ameliyat olmuştu.