BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
HABER /  GÜNCEL

Önce hırsızlık yaptı sonra dua etti

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bir camide hırsızlık yapan şahsın olayın ardından cami içerisinde el açıp dua ettiği kameralara yansıdı. <br...

Abone ol

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bir camide hırsızlık yapan şahsın olayın ardından cami içerisinde el açıp dua ettiği kameralara yansıdı.
Olay, Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bir camide meydana geldi. 3 Mayıs günü torunuyla birlikte öğle namazını kılmak üzere camiye gelen emekli Mevlüt Kireç (60), hırsızlık kurbanı oldu. Kireç, namaz kılmak için ceketini ve değerli eşyalarının bulunduğu kol çantasını cami duvarında askıya astı. Namazın ardından ceketini astığı yere gelen Kireç, çantasının ve cep telefonunun bıraktığı yerde olmadığını görünce şok oldu. Hırsızlık olayına kurban olduğunu düşünen Mevlüt Kireç, cami görevlilerine başvurup kamera kayıtlarını izleyince gerçeği gördü.

HIRSIZDAN TELEFONUN SİM KARTINI İSTEDİ
Bir miktar nakit para, araba anahtarı ve değerli evraklarını çaldırdığını ve mağdur olduğunu belirten Kireç, “Para falan değil evraklarımın ve anahtarlarımın bulunduğu çantayı ve çaldığı telefonun sim kartını caminin yakınında bir yere bıraksın bari bunu yapsın” dedi. Kireç, zanlının yakalanarak kıymetli eşyalarının geri verilmesini beklediğini söyledi.

DUA EDEN HIRSIZ
Kamera kayıtlarında, 16-17 yaşlarında bir gencin cemaatin namaz kıldığı sırada camiye geldiği görülüyor. Cami giriş kapısının önündeki kolonun üzerinde asılı olan ceket ve çantaya yönelen zanlı, önce ceketin ceplerini yoklayıp ardından çantayı aldığı kameralara yansıdı. Çantayı ve ceketin cebinden telefonu alan zanlı fark edilmemek için bir süre kolonun arkasında kamufle olmaya çalıştığı da kameralarca kaydedildi. Saklandığı yere doğru gelen küçük bir çocuğu da el işaretleriyle uzaklaştıran zanlı, saklandığı yerde ellerini havaya açıp dua edip camiden ayrıldı.
(İHA)