BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,24
HABER /  GÜNCEL

Ömer Halisdemir aslen nereli? Bordo Berelinin kahramanlığı

NEVŞEHİR'li olan Ömer Halisdemir bordo bereli birlikte görev yapıyordu. 15 Temmuz kahramanı olan Ömer Halisdemir kimdir ve geride bıraktığı ailesi bakın neler diyor.

Abone ol

Bordo bereliydi Ömer Halisdemir... Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın korumasıydı. 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ'cü generali alnının ortasından çekip vurmuştu. Üstelik delik deşik edileceğini, katledileceğini bile bile...

Nevşehirli olan Ömer Halisdemir geride herkesin şükranla anacağı bir kahramanlık hikayesi bıraktı. Babası da annesi de bu yüzden cenazesinde ne ağladı ne feryat etti.

Her ikisi de oğullarını gururla toprağa verdi.

Ömer Halisdemir Özel Kuvvetler komutanlığında FETÖ hainlerine ilk kurşunu sıkan isimdi. Özel Kuvvetler Komutan yardımcısı Semih Terzi hain çıkmıştı. Özel Kuvvetler'i ele geçirmek için 20 koruması ile binayı basınca Ömer Halisdemir onu çekip alnından vurmuştu.

Hainlerin 30 kurşun sıkarak şehit ettiği Ömer Halisdemir hem Nevşehir hem Türkiye'nin kahramanı oldu.

ömer halisdemir bordo bereli şehit

Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde ikamet eden baba Hasan Hüseyin Halisdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğluyla gurur duyduğunu, evladını vatan için yetiştirdiğini ve şehit verdiğini söyledi.Halisdemir, "Çalıştığı 270 kişi ziyarete geldi. Anlattıklarına göre oğlum eğer olduğu yeri, darbeci komutana teslim etseymiş Özel Kuvvet Komutanlığı tamamen yok olacakmış. Vurduğu komutanla beraber Afganistan'da çalışmışlar. Çocuğuma plan kuracaklarmış yavrum da planı çözmüş. Vatan sağ olsun. Vatan için yetiştirdik, vatana da verdik, gerçekten çok gururluyum." dedi.

ANKARA'YI YOK EDECEKLERMİŞ

Şehit babası Halisdemir, şöyle devam etti:

"Devletin ağır silahları, helikopteri, her şeyleri oradaymış. O birliği de aldıktan sonra Ankara'yı yok edeceklermiş. Vurduğu komutan oraya geldiğinde birliği teslim alacağını söylemiş. Oğlum da 'komutanım bize böyle bir emir gelmedi, ben sizi içeriye alamam' demiş. Oğlumun bir eli belindeki silahındaymış, telefonla komutanıyla görüşmüş 'komutanım baskın var siz ne diyorsunuz' demiş. Komutan da 'Ömer gereken müdafaayı yap' demiş, ondan sonra vurmuş. Vurduktan sonra arkadan bir bölük daha gelmiş çocuğumu şehit etmişler." 

EV YAPTIRMAK İÇİN KREDİ ÇEKMİŞTİ

Oğlunun telefonla kendilerini sık sık aradığını ifade eden acılı baba, en son 15 Temmuz'da konuştuklarını dile getirdi. Oğlunun Çukurkuyu'da ev yaptırmak istediğini, bunun için bankadan kredi çektiğini, cumartesi günü Niğde'ye gelmeyi planladığını anlatan Halisdemir, o son görüşmeyi aktardı;

-"Annesi rahatsız olduğu için 2-3 günde bir arardı. Cuma günü balkonda oturuyordum, telefon etti. 'Baba bankadan kredi çektim, bugün nöbetim var, cumartesi günü yola çıkar pazar günü gelirim, komutanımdan 1 gün izin aldım, salı günü döneceğim, çarşamba günü yurt dışı görevim var'. dedi.

-Ben de yolda kaza filan olur diye gelmesini istemedim. 'Baba yola çıkacağım, belki 6 ay dönemem, görevdeyim' dedi. Milletimi kurtarmış, vatanımı kurtarmış, bir çocuk feda etmişim. Allahıma dua ediyorum bana da böyle bir çocuk verdiği için. Acısı çok fazla ama yavrum kurtarmış."

ÖMER HALİSDEMİR'İN İÇİN AĞAÇ DİKİN

Şehit astsubayın kardeşi Soner Halisdemir de ağabeyinin doğayı çok sevdiğini belirterek, "Hep şunu derdi, 'bir vatandaş bir tane ağaç diksin en büyük isteğim bu'. Şehitliğe dikilen çam ağaçları yetiştirmek ve ev yaptırmak için arsa almıştı. Beraber gittik çam fidesi aldık." diye konuştu.

ÖZEL HAREKATIN GURURU

Ağabeyi Doğan Halisdemir ise kardeşiye gurur duyduğunu ifade ederek, "Çukurkuyu'nun, Niğde'nin, Türkiye'nin şehidi. Allah devletime milletime zeval vermisin. Türkiye'nin, özel harekatın gururu. Kahramanlık kolay değil, bir şey diyemeyiz. Türkiye kahraman diye ilan ediyorsa... benim için kahraman zaten kardeşim. Bir askerin görevi neyse, ne gerektiriyorsa onu yapmış." dedi.