BIST 9.715
DOLAR 32,55
EURO 34,92
ALTIN 2.429,75
HABER /  GÜNCEL

Ömer Güney'in infaz sonrası şok görüntüsü

MİT ve Emniyet, PKK'lı kadın cinayetleri zanlısı Güney'in Türkiye ziyaretlerinde kimlerle temas kurduğunu araştırıyor...

Abone ol

PKK'lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in ölümünün ardından Paris terörle mücadele ekipleri tarafından gözaltına alınan ve 96 saat boyunca sorgulanan Ömer Güney'in infazların ardından bina önünden ayrılmadığı ortaya çıktı. O geceye ait görüntüler yayınlandı.

Beraberindeki 3 gençle birlikte sabaha kadar infazın gerçekleştiği bina önünde nöbet tuttan Güney'in olay yerinden sabaha kadar 20 aşkın telefon görüşmesi yaptığı iddia edildi.

ÖMER GÜNEY'İN EV ARKADAŞINDAN BOMBA AÇIKLAMALAR

3 PKK'lı kadını öldürmekle suçlanan Ömer Güney'in ev arkadaşı bomba açıklamalar yaptı.

Güney, "Ben senden daha çok Kürtüm" diyerek PKK'ya katılmayı çok istediğini söylüyormuş. Evinden 4-5 tane cep telefonu çıkan Güney'in takım elbiselere meraklı olduğu ve gardırobundan tam 45 takım elbise çıktığı öğrenildi. (DEVAMINI OKU)

ZANLI OLAY YERİNDE KAMERALARA YAKALANDI

Zanlı Ömer Güney'in cinayet sonrası, polis olayın işlendiği Kürdistan Enformasyon Bürosu'nda çalışma yaptığı sırada dışarıda çalışmaları izlerken görüntüleri yayınlandı. Görüntülerde Zanlı Güney'in olay yerinden görüntü alan kameraya bir ara baktığı ardından yüzünü çevirdiği görülüyor.

TÜRKİYE ZİYARETLERİNİN SIRRI NE?

Paris'te 3 PKK'lı kadının infazıyla ilgili gözaltında bulunan Ömer Güney'in Ağustos ayında Türkiye'ye 8 günlük bir ziyarette bulunduğu tespit edildi.

Fransa savcılığından çok net bir açıklama gelmese de Ömer Güney ile ilgili her gün yeni bilgiler ve ayrıntılar bir bir ortaya çıkıyor. Güney ile birlikte gözaltına alınan ve ev arkadaşı olan Y.A dün bomba açıklamalar yaptı.

Güney, "Ben senden daha çok Kürtüm" diyerek PKK'ya katılmayı çok istediğini söylüyormuş. Evinden 4-5 tane cep telefonu çıkan Güney'in takım elbiselere meraklı olduğu ve gardırobundan tam 45 takım elbise çıktığı öğrenildi.

ömer-güney-fotoğraf-galerisi.jpg

MİT'TE BU CİNAYETİN PEŞİNDE

Bugün de MİT ve Emniyet, 3 PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili Fransa'da gözaltına alınan Ömer Güney hakkında önemli bilgilere ulaştı.Yapılan araştırmada Güney'in, olaydan önce son bir yıl içerisinde Türkiye'ye 3 değil, tam 10 kez giriş-çıkış yaptığı tespit edildi.

NTV'den Gökhan Gerçek'in haberine göre; Güney, son ziyaretini Oslo görüşmelerinin medyaya sızdırıldığı 22 Ağustos 2012'de yaptı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan ülkeye giriş yapan Güney, aktarmalı bir uçakla aynı gün Ankara'ya hareket etti.

KAYITLI PASAPORTLA GİRİŞ YAPTI

PKK'nın kullandığı yöntemlerin aksine sahte değil, adına kayıtlı gerçek bir pasaportla Türkiye'ye giriş yapan zanlı, 30 Ağustos tarihinde aynı yolla İstanbul'dan Paris'e döndü.

Güney'in Ankara'da olduğu dönemde, 24 Ağustos tarihinde Gölbaşı'na giderek, pasaportunu yeni çipli pasaportla değiştirdiği bilgisine ulaşıldı.

KİMLERLE GÖRÜŞTÜĞÜ ARAŞTIRILIYOR

Ziyareti sırasında Ankara'da bulunan yakınlarıyla görüşmediği belirlenen Güney'in Başkent'te nerede kaldığı ve kimlerle görüştüğü araştırılıyor.

Bu çerçevede sabıkası ve hiçbir suç kaydı bulunmayan Güney'in o tarihte gitmiş olabileceği yerlerin güvenlik ve MOBESE kayıtları inceleniyor.

Ömer Güney'in, akrabalarına ait telefonların görüşme kayıtlarının da mercek altına alındığı öğrenildi.