BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.501,04
HABER /  GÜNCEL

Ömer Güney'in ev arkadaşı konuştu

Ömer Güney ile birlikte gözaltına alınan o kişi konuştu. Ev arkadaşı olan kişi Güney'in bir çok telefonu olduğunu anlattı.

Abone ol

İNTERNETHABER - 3 PKK'lı kadını öldürmekle suçlanan Ömer Güney'in ev arkadaşı bomba açıklamalar yaptı.

Güney, "Ben senden daha çok Kürtüm" diyerek PKK'ya katılmayı çok istediğini söylüyormuş. Evinden 4-5 tane cep telefonu çıkan Güney'in takım elbiselere meraklı olduğu ve gardırobundan tam 45 takım elbise çıktığı öğrenildi.

ömer-güney-fotoğraf-galerisi.jpgÖmer Güney ile birlikte cinayetin olduğu gün gözaltına alınan ancak daha sonra serbest bırakılan Y.A. "ondan hiç kuşkulanmadığını" söyledi.

SAKİN VE DÜZGÜN BİRİYDİ

İşte ev arkadaşının anlattıkları;

*"Kendi adıma konuşmak istiyorum. Gözlemlediğim kadarıyla sakin, düzgün bir insandı. Sürekli dernek çevresindeki arkadaşlarla temas halinde gördüğüm için güvendim. İkinci bir izlenim, hep kendisine hedef belirlerdi. Bu ortamda hep bir konuma gelmek istediğini söylerdi.
ömer-güneyin-ailesi-mhpli-mi.jpg
PKK'YA SEMPATİSİ VARDI

Bazı şeyler öğrenmek istediğini fark edebiliyorduk. Gerillacılığa sempatisi var gibi görünüyordu. Kendisini tamamen bu harekete adamak istiyordu.

Heyecanlıydı hep ailesini de örgütleyeceğini söylüyordu. Şüphelenecek bir şey görmedim. Ben senden daha iyi Kürdüm diyordu hep.
murat-karayilanin-ömer-güney-paniği.jpg
BABASI KÜRTLÜĞÜ SEVMİYORMUŞ

Hayır. Babasının bir Kürt olduğunu ancak Kürtlüğü sevmeyen bir tarzda olduğunu söyledi bana.

Bana annesinin Türk olduğunu ve ailesinin derneğe gidip gelmesini engellediğini ve tepki gösterdiğini söylemişti. Babasından şikayetçiydi. Kürtlüğe karşı çıkıyor ama iltica oturumu aldı diyordu. Kızkar3-pkklinin-katil-zanlisi-ömer-güney.jpgdeşiyle görüştüğünü söylüyordu.

OLAY GECESİ NE TEPKİ VERDİ?

Öncesinde şüphe edecek bir şey görmedim. Dalgın ya da şüpheci davranışlarını görmedim. Olay günü gece 03.05 ya da 03.07 sıralarında bir arkadaşımız beni aradı. (3 kadının vurulmasını haber verdi)

Ben inanmıyorum dedi. Kendileri olduğuna inanmıyorum dedi bana. Böyle bir şey ahmet-türkün-ömer-güney-açiklamasi.jpgolamaz. Sağ salim gördüm ve ayrıldım kendilerinden dedi. İnanmak istemediğini söylemişti bana.

4-5 TELEFON, 45 TAKIM ELBİSE

Ömer Güney ile gözaltına alındıktan sonra bir gece emniyette kaldığını belirten Y.A. daha sonraki gece evlerinin polis tarafından basıldığını ve arandığını anlattı. Evde bulunanları ise şöyle sıraladı;

"Tam, 4-5 telefon. Bir de şöyle bir şey var. 45 takım elbisesi vardı. Sorduğum zaman mağaza mıdır bu nedir diye sorduğumda akrabalarım bana alıyor, ailenin tek çocuğuyum diyordu. Üzerinde tornavida, anahtar, bıçak, sprey bu tür şeyler taşıdığını biliyordum. Sorduğumda ‘ben her zaman hazırlıklıyım. Senden iyiyim. Ben her zaman bir şeyler yapmak istiyorum’ diyordu.

Silah kullandığını görmedim. Silaha, bıçağa meraklı olduğunu anlatış tarzıyla tahmin edebiliyorduk. Ve bir tabanca bir ara bize gösterdi. Bana “kuru sıkıdır” dedi.