BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,84
ALTIN 2.418,17
HABER /  POLİTİKA

Ömer Çelik'ten Juncker'e tepki: İşin Almanya sözcülüğü değil

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB Komisyonu Başkanı Juncker'in Cumhurbaşkanı Erdoğan için kullandığı cümlelere kendi sosyal medya hesabından cevap verdi.

Abone ol

Bilindiği gibi Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı  Jean Claude Juncker,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  Almanya'nın toplantı iptali kararını Nazi uygulamasına benzetmesi üzerine açıklama yapmıştı. İşte o açıklamaya Ömer Çelik'ten yanıt geldi.

AB Bakanı Ömer Çelik bu açıklamaya tepki gösterdi. Juncker'in işinin  Almanya'nın sözcülüğü olmadığını söyleyen Ömer Çelik, ifadeleri aynen kendisine iade etti.

İşte Ömer Çelik'in açıklamaları:

AB Komisyonu Başkanı Juncker'in Sayın Cumhurbaşkanımız hakkındaki açıklaması aynen kendine iade edilecek bir açıklamadır.

"ONUN İŞİ ALMAN SÖZCÜLÜĞÜ DEĞİL"

Türkiye ile  Almanya arasında süren bir tartışamaya AB Komisyonu Başkanı olarak Juncker'in karışması kendi işi değil. Juncker, komisyon başkanı olarak görev yapmalıdır. Onun işi  Almanya'nın hükümet sözcülüğü değildir.

"TÜRKİYE'YE KARŞI IRKÇILARLA AYNI DİLİ KULLANIYOR"

Olaylara  Avrupa Komisyonu olarak baksaydı, Bakanlarımızın vatandaşlarımızla toplanma hakkının engellemesini eleştirmesi gerekirdi. Juncker,  Avrupa'nın içinde olduğu krizlere hiçbir mantıklı çözüm sunamazken,  Türkiye'ye karşı ırkçılarla aynı dili kullanıyor.  Avrupa Komisyonu Başkanının işi bellidir.

İşte Ömer Çelik'in konuya ilişkin attığı o tweetler: