BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,75
ALTIN 2.493,59
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ömer Çelik görevini ona devretti

Kültür Bakanlığı'na getirilen Ömer Çelik, AK Parti'de sürdürdüğü görevini Mevlüt Çavuşoğlu'na devretti.

Abone ol

Kültür ve Turizm Bakanı olan Ömer Çelik, 2010 yılından bu yana sürdürdüğü genel başkan yardımcılığı görevini AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’na devretti.

AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen devir-teslim töreninde ilk konuşmayı yeni bakan Ömer Çelik yaptı. Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini büyük bir zevkle yaptığını belirten Çelik, bu birimin AK Parti’nin omurgası olduğunu söyledi. 

60'A YAKIN ÜLKEYİ ZİYARET ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Dış İlişkiler Başkanlığı’na büyük önem verdiğini belirten Çelik, genel başkan yardımcılığı görevi boyunca 60’a yakın ülkeyi ziyaret ettiğini 200’e yakın yabancı konuğu ağırladığını ifade etti. Dünyanın her yerindeki partilere siyasi eğitimler verdiklerini ve siyasi temsilciler yolladıklarını aktaran Çelik, bu görevi bugün çok kıymet verdiği arkadaşı Mevlüt Çavuşoğlu’na devrettiğini söyledi. Bakan Çelik, Çavuşoğlu’nun AK Parti’nin dış politikasının oluşturulmasında ilk günlerden itibaren çok büyük destek verdiğini belirterek, devraldığı bayrağı daha ileri götüreceğini ifade etti.

Genel Başkan Yardımcılığı görevini devralan Çavuşoğlu ise Bakan Çelik’in AK Parti’nin ideolojisinin oluşmasında ve daha bir çok alanda politikalarının oluşmasında çok emeği olan bir isim olduğunu, Başbakan Erdoğan ile siyasi danışması olarak da çok yakın çalıştığını ifade etti. Çelik’in AK Parti’nin politikalarının sadece Türkiye’de değil global şekilde uygulanmasında da aktif rol üstlendiğini belirten Çavuşoğlu, Antalya milletvekili olarak bakan olan Çelik’i tebrik ettiğini söyledi.

Çavuşoğlu, Çelik ile bugüne kadar beraber çalıştıklarını bundan sonra da kendisine destek vereceğini kaydetti. AK Parti’nin dış politikasının oluşmasında özellikle mutfağında ve arazide uygulanmasında görev aldığını, dünya genelinde Türkiye’nin itibarının ne kadar arttığı gördüğünü ifade eden Çavuşoğlu, “Hem Türkiye’nin hem partimizin her alanda başarı olması için arkadaşlarımla birlikte elimizden gelen desteği yapacağız” dedi.
Konuşmaların ardından Bakan Çelik ve Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu birbirlerine çiçek verdi.