BIST 9.548
DOLAR 32,52
EURO 34,58
ALTIN 2.492,38
HABER /  GÜNCEL

'Ölüyoruz' çığlığına TTNET kulak verdi

Türkiye'nin en büyük internet servis sağlayıcısı TTNET, 'kara kıtanın' çığlığına kulak verdi

Abone ol

İNTERNETHABER- Türkiye'nin en büyük internet servis sağlayıcısı TTNET, Türkiye'nin yardım çağrısına kulak verdi! Bu yıl Çırağan Sarayı'ndaki iftar programını iptal eden TTNet, elde edilen tüm geliri milyonlarca kişinin açlık yaşadığı, çocukların birer birer "cennete uğurlandığı" Afrika'ya gönderecek.

Son 60 yılın en kurak yılını yaşayan Afrika'ya TTNET'ten yardım eli. Başbakanlık ve sivil toplum örgütlerinin yardım çağrılarına kulak veren TTNET, bu yıl Çırağan Sarayı'nda vereceği geleneksel iftar programını iptal etti. Elde edilen gelirin tamamı, başta Somali olmak üzere yardıma muhtaç bölgelere ulaştırılacak.

ANKETTEN YARDIM ÇIKTI  


TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, Çırağan Sarayı'nda kurum personelleri için 16 Ağustos'ta düzenlenmesi planlanan geleneksel iftar programını iptal etti. Yılmaz, iptal kararından önce, personeline internet üzerinden iftar programıyla ilgili bir anket gerçekleştirdi. Tüm TTNET personelinin katıldığı ankette, personelin yüzde 95 iftar programının iptal edilerek, elde edilen gelirin Afrika ülkelerinde yardıma muhtaç çocuklara gönderilmesini istedi. 

TÜRKİYE TEK YÜREK OLDU

Bu arada Somali ve açlık tehlikesi yaşayan diğer Afrika ülkeleri için düzenlenen yardım kampanyası kapsamında bugün saat 17.00 itibarıyla 54 milyon 131 bin lira toplandığı açıklandı.

Başbakanlık Basın Merkezinin internet sitesindeki ''Somali Yardım Kampanyası'' duyurusunda, kampanya kapsamında bugün saat 17.00 itibarıyla Başbakanlıkça 13 milyon 712 bin 206 lira, Diyanet İşleri Başkanlığınca 40 milyon 418 bin 862 lira toplandığı belirtildi. Duyuruda yardımların toplamda 54 milyon 131 bin 68 lira olduğu kaydedildi.