BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.309,35
HABER /  EKONOMİ

Ölümüne çalışanların maaş isyanı

Zonguldak'ta özel madencilik firması çalışanı işçiler, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle isyan bayrağı açtı.

Abone ol

Zonguldak’ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi’nde kat hazırlığı ve galeri açma işi yapan özel madencilik firmasının işçileri, ücretleri zamanında ödenmediğini söyleyerek ocağa inmedi

Kozlu Müessesesi'ndeki kömür ocağında galeri açma işini üstlenen özel şirkette çalışan yaklaşık 60 maden işçisi, ücretlerinin zamanında ve tam olarak ödenmediğini gerekçesiyle protestoda bulundu. Saat 16.00- 24.00 vardiyasında çalışan işçiler şirketin binası önünde toplandı ve ocağa girmedi.

Eylem yapan işçilerden 6 yıllık madenci bir çocuk babası 28 yaşındaki Mustafa Tuna, şirketin sözleşme gereği yaptığı işin parasını Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan zamanında aldığını, ancak kendilerine ödeme yapılmadığını ileri sürdü. Tuna, “Ücretlerimiz düzensiz ve kesintili ödenmektedir. İçeride bir aylığımız ve geriye dönük, şubat, mart, hatta 2007 yılından kalan alacaklarımız var. Bazı arkadaşlarımızın yıllık izin ücretleri dahi içeride duruyor. Hakkımız gasp edilmiş durumda. Paramızı alıncaya kadar bu eylemimiz devam edecek. Bunun sonu işten atılmayla bile bitebilir. 630 metre yerin altında çalışıp alın terimizi alamıyorsak bu işi yapmamızın anlamı yok” dedi.

Eyleme katılan işçiler protesto eyleminin ardından ocağa girmedi ve evlerine döndü.