BIST 9.775
DOLAR 32,55
EURO 35,00
ALTIN 2.435,21
HABER /  GÜNCEL

Ölümü en sevdiği hediyeden oldu

Böyle ölüm görülmedi. 9. sınıf öğrencisi Aykut Eren Ayan hep beklediği hediyeyi karne günü aldı ama...

Abone ol

Kocaeli'de babalar günü için akrabalarıyla dedesinin evinde elektro gitar çalarken hayatını kaybeden Aykut Eren Ayan'ın ailesi şokta...

İstanbul'da ikamet eden Ayan ailesi babalar günü dolayısıyla İzmit'e Bağlı Mecidiyeköy Köyü'ne geldi. 9. sınıf öğrencisi Aykut, yoldan dedesini arayarak köye geldiklerini ve mangalı yakmasını istedi. Oede Faik Ayan bahçede mangalı yaktıktan sonra çocukları ve torunlarıyla bahçede oturmaya başladı. Aykut Eren ve kuzeni İlker gitarlarını alarak bahçede çalmaya başladı.

Jwin marka gitarını eline alan Aykut elektrik kaçırıyor diyerek eniştesi ve kuzenine kontrol ettirdi. Ancak bişey olmayınca çalmaya başladı ve birden elektrik çarptı diyerek yere yığıldı. Ailesinin şaşkın bakışları altında yere yığılan Aykut'a hemen müdahale ederek hastaneye götürdüler ancak kurtarılamadı.

Acılı dede Faik Ayan o anları şöyle anlattı, " Bahçede otururken Aykut yere yığıldı. Şaka yapıyorlar sandım. Babalar günü için gelmişlerdi. Herşey kursağımızda kaldı. Bir evin bir oğluydu. Bu olayı nasıl atlatacağız bilmiyorum acımız çok büyük. Karne günleri onları ödüllendirirdim ancak hediyesini bile veremeden bu olay oldu"dedi. Aykut'un eniştesi de İstanbul'dan beraber geldiklerini söyleyerek, "Babası bir kaç ay önce bu gitarı ona Bağcılarda 212 Alışveriş Merkezi'nden hediye almıştı. Büyük bir istekle çalıyordu. Hastane raporlarında elektrik çarpmasına bağlı solunum yetmezliğinden öldüğü yazıyor" dedi.

Talihsiz Aykut Mecidiyeköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ÇİN MALI GİTARLAR SUDAN UCUZ

Söz konusu müzik aletini Çin malı olduğu için piyasasının çok altında bir fiyata satın aldığı ortaya çıktı. Yaşanan üzücü olaya rağmen, 189 liralık gitarın satışına devam ediliyor.

Liseli Aykut'un ölümüne neden olan elektro gitarı satın aldığı dükkanı İHA görüntüledi. Gitarın Çin malı olduğu ortaya çıktı. Normalde 300 liranın üzerinde satılan elektro gitarın, Çin malı olduğu için söz konusu dükkanda 189 liraya satıldığı belirlendi. Yaşanan acı olaya rağmen söz konusu dükkanda Aykut'un gitarının aynısının satışının sürmesi dikkat çekti.