BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  GÜNCEL

Oltaya turist takıldı

Marmaris’te, körfez içinde "sırtı" çeken günlük tur teknesinin oltasına, bölgede su sporu yaptıran istasyonun müşterisi ile kaptan takıldı...

Abone ol

Marmaris’te, körfez içinde "sırtı" çeken günlük tur teknesinin oltasına, bölgede su sporu yaptıran istasyonun müşterisi ile kaptan takıldı.
Marmaris Uzunyalı’daki bir su sporları istasyonunda, Bingo adı verilen ve bir küçük tekne tarafından çekilen şişme deniz aracında bulunanların yanından geçen günlük tur teknesinin denize attığı “Sırtı” (Teknelerin seyir halindeyken bıraktığı, ucunda çok sayıda plastik balıklı büyük olta olan balık avlama yöntemi), kaptan Mehmet Tunç ve İngiliz turist Grace Pinkett’e saplandı. Tunç ve Pinkett’in çığlıklarını duymayan tekne kaptanı yoluna devam ederken, yaralılar misinanın kopmasıyla kurtulabildi. Yaralılar, hastanede ayakta tedavi edildi oltalar vücutlarından çıkarıldı. Tur teknelerinin sahile yakın bölgeden geçmesinin ve sırtı çekmesinin yasak olduğunu söyleyen Su Sporları Kooperatifi Başkanı Salih Tunç, hem vatandaşların hem de turistlerle kendi kaptanlarının sürekli hayati tehlike yaşadıklarını söyledi. Tunç, "yasak olmasına ve uyarılara rağmen körfez içinde sırtı çeken tekneler insan hayatını tehlikeye atıyor, göz göre göre suç işliyorlar. Can güvenliği bakımından kıyıya yakın yerlerde sırtı çekmek yasak ama, bazıları bu yasağa uymuyor” dedi.
Olay sırasında misinanın kopmasıyla iki kişinin yaralı olarak kurtulabildiğini anlatan Tunç, “Sahil güvenlik ekipleri ve liman başkanlığına haber verdik. Olayla ilgili yasal işlem başlatıldı. Hem İngiliz müşterimiz hem de kaptanımızın sağlık durumu iyi” diye konuştu.
(İHA)