BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.440,16
HABER /  EKONOMİ

Olimpiyatları Türk firma aydınlatıyor

Genpower Üst Yöneticisi (CEO) Uslu: "Formula 1 Singapur yarışlarından sonra Rusya'daki bu iş, hem ülke hem de şirket olarak bizim en büyük referansımız oldu"

Abone ol

Türk şirketi Genpower Jeneratör, Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen "22'nci Kış Olimpiyatları"na 20 adet 500 KVA gücünde jeneratör ve toplamda 10 MVA santralle kesintisiz aydınlatma desteği sağladı.

Genpower Jeneratör'den yapılan açıklamaya göre, 22'nci Kış Olimpiyatları'na 6 sporcuyla katılan Türkiye'nin, 7'nci temsilcisi Türk firma Genpower oldu. Genpower, yaklaşık 40 milyor avroluk bütçesiyle kış olimpiyatları tarihine geçen Soçi'ye 20 adet 500 KVA gücünde jeneratör ve toplamda 10 MVA santralle kesintisiz aydınlatma desteği sağladı.

soci5.jpg

Açıklamada görüşlerine yer verilen Genpower Üst Yöneticisi (CEO) Müjdat Uslu, 23 Şubat'a kadar devam edecek olan kış olimpiyatlarının aydınlatma işi için 20 adet 500 KVA otomatik ve senkron jeneratörler verdikleri bilgisini paylaşarak, şunları kaydetti:

"Bunların toplam gücü ise 10 MVA yapıyor. Olimpiyatlarda da tıpkı Formula 1 Singapur yarışları gibi şehir şebekesi kullanılmıyor. Yarışmalar sırasında olası bir elektrik kesintisi olması halinde, aydınlatma armatürlerinin tekrar yanması için 8-10 dakikalık bir süre gerekiyor. Bu yüzden jeneratörler tercih ediliyor. Soçi'deki tüm aydınlatma ve diğer elektrik ihtiyacı jeneratörden alınan enerjiyle karşılanıyor" dedi.

soci3.jpg

Uslu, Genpower olarak, dünyanın en prestijli yarışmalarının enerji ihtiyacını çok kaliteli ve sorunsuz ürünlerle başarıyla karşıladıklarına işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Formula 1 Singapur yarışlarından sonra Rusya'daki bu iş, hem ülke hem de şirket olarak bizim en büyük referansımız oldu. Formula 1 Singapur için 2017 yılına kadar sözleşme yaptık. Bundan sonraki hedefimiz de ise Moto GP yarışları var. Bu şekilde dünyanın yakın takip ettiği önemli ve prestijli yarış ve olimpiyatlarda bir Türk şirketi olarak yer almaya devam edeceğiz. Şu anda dünya genelinde kendi jeneratörlerimizle kurduğumuz toplamda 1000 MVA gücündeki mini enerji santralleri başarıyla çalışıyor. Hedefimiz ise önümüzdeki 5 yıl içerisinde bu gücü 10 bin MVA'a çıkarmak olacak."

soci1.jpg

Dünyanın tek gece Formula 1 yarışı olan Singapur Grand Prix'sini 3 yıldır aydınlatan ve 2017'ye kadar da anlaşma yapan Genpower, geçen yıl Sinan Erdem Spor Salonu'nda Türkiye'nin ev sahipliğini yaptığı "WTA Tenis Şampiyonası"nın da aydınlatma işini yapmıştı.