BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.326,66
HABER /  POLİTİKA

Olimpiyatları kaybettik çünkü...

Deniz Baykal, Türkiye'nin kaybediş nedenini anlattı Suriye savaşına dikkat çekti.

Abone ol

İNTERNET HABER- Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın olimpiyat çıkışı Erdoğan'ı kızdıracak gibi! Baykal, dünyada barış simgesi olarak sahiplenilen olimpiyat talebinin, aynı ağızdan yapılan savaş çağrılarıyla uyuşmadığını söyleyerek bu iki durumun karar alıcılarının zihnini karıştırdığını iddia etti.

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Tokyo'nun 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hak kazanmasına ilişkin konuştu.
 
Baykal, Türkiye'nin oylama sırasında aşırı bir heyecan ve duyarlılık yaşadığını, çıkan sonucun üzüntüyle karşıladığını dile getirdi.
 
Türkiye'nin olimpiyatları yapmayı hak ettiğini, bunu başarıyla sonuçlandırabilecek bir yapıda olunduğunu belirten Baykal, "Türkiye'nin bunun üstesinden gelmesiyle ilgili kimsenin tereddüt duymasına neden yoktur. Türkiye alabilirdi, almalıydı" diye konuştu.

"KARAR ALICILARIN KAFASI KARIŞMIŞTIR" 
 
Türkiye'nin dünyanın büyük 20 ekonomisinden birine sahip olduğunu, İstanbul'un ideal bir kent olmasına rağmen olimpiyatın daha önce organizasyon yapmış Tokyo'ya verilmesinin iyi irdelenmesi gerektiğini vurgulayan Baykal, şöyle devam etti:

"Ortadoğu'ya savaş çağrılarını yaparken bir yandan da dünyada barış simgesi olarak sahiplenilen olimpiyat talebini ortaya koymamız, bu konuda karar alacak olanların anlaşılıyor ki zihnini karıştırmış.
 
Bizim olimpiyat ruhuna, barışa yönelik söylemlerimiz yeterince inandırıcı bulunamamıştır. Buradan çıkarılacak en önemli ders, barış dünyanın en önemli değerlerinden birisi olduğu ve gerçek bir ihtiyaç olduğudur. Türkiye'nin barışın, istikrarın, uyumun, kucaklaşmanın, anlayışın, hoşgörünün ülkesi olarak algılanması gerekir. Türk dış politikası daha önce bu anlayış üzerine şekillendirilirdi."

SARIGÜL'ÜN PARTİYE ÜYELİĞİ 

Baykal, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün partiye üyeliği konusunu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşüp görüşmediğine yönelik soru üzerine Ankara'dan İzmir'e gelirken Kılıçdaroğlu ile geniş bir yelpazede değerlendirme yapıklarını ancak Mustafa Sarıgül konusunun gündeme gelmediğini söyledi.
 
Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin son derece yararlı olduğuna işaret eden Baykal, "İçten bir paylaşım yaptık. Öyle anlaşılıyor ki bizim konuştuklarımızdan çok konuşmadıklarımız sizin ilginizi çekiyor. Sayın genel başkanı seçimlere heyecanla hazırlanan, programını yapmış, çalışmalarını planlamış bir anlayış içinde gördüm. Bunun ötesinde bir şey söyleme imkanım yok maalesef" şeklinde konuştu.
 
ODTÜ arazisinden geçecek yol yapımı sırasında yaşanan olaylarla ilgili olarak yöneltilen soru üzerine ise Baykal, bu konuda iktidarın aşırı tepki verdiğini savundu.