BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.298,20
HABER /  GÜNCEL

Olimpiyatlarda ilk tutuklamalar

Olimpiyat açılış töreni sırasında protesto eylemi düzenlemek isteyen 130 kişi tutuklandı.

Abone ol

Olimpiyat Parkı’nda güvenlikten sorumlu polis, parkın güvenlik kordonunu saatlerce aşmaya çalışan 130 bisikletli eylemcinin tutuklandığını duyurdu.

Polis, bisikletli eylemcilerin Cuma günü bir protesto gösterisi düzenlemek istediklerinden haberdar olduklarını açıkladı.

Ancak gruba Olimpiyat açılış törenini izleyecek 80 bin bilet sahibini engellememeleri gerekçesiyle ancak Thames Nehri’nin güneyinde eylem yapmalarına izin verilebileceği söylendi.

Dünyanın dört bir köşesinde finans kurumları ve kapitalizme karşı gösteriler düzenleyen 'İşgal' (Occupy) grubunun Londra temsilcileri, bazı eylemcilerin kendileri ile bağlantılı olduğunu açıkladı. Grup, polisin yüzden fazla bisikletçiyi Olimpiyatların açılış töreninin başladığı sıralarda stada yakın bir yerde durdurduğunu ve saatlerce burada tuttuğunu açıkladı.

Londra Polisi ise 400 ila 500 bisikletçinin nehrin kuzeyine geçip Olimpiyatların yapıldığı bölgeye yaklaşmaya çalıştığını, ancak ufak gruplara ayrılınca bunu başarabildiğini açıkladı. Polis ayrıca, sözlü uyarıların dikkate alınmaması nedeniyle eylemcileri tutuklamaya başladıklarını söyledi.

Polis açıklamasında “Bireylerin protesto yapma hakkı var. Bu demokrasinin çok önemli noktalarından biri. Ama bireylerin; hayatları boyunca bir yarış için hazırlanan sporcuları, dünyanın en büyük spor etkinliğini görmek isteyen milyonlarca izleyiciyi ve Londra’da rahatlıkla bir yerden bir yere gitmek isteyen vatandaşları engelleme hakkı yok” dedi.