BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,15
ALTIN 2.325,29
HABER /  GÜNCEL

Ölenlerin anısına 97 karanfil bıraktılar

Ankara'da 27 AB ülkesinin büyükelçileri, patlamanın meydana geldi Ankara Tren Garı Meydanı'na 97 karanfil bıraktı.

Abone ol

Ankara'daki korkunç terör saldırısına bir tepki de AB ülkelerinin büyükelçilerinden geldi. Büyükelçiler, Ankara Tren Garı Meydanı'nda bir araya geldi, patlamada yaşamını yitirenler anısına 97 karanfil bıraktı.

27 AB ülkesinin büyükelçisi Ankara Tren Garı Meydanı'na patlamada hayatını kaybedenlerin anısına 97 kırmızı karanfil bıraktı. Program öncesi, emniyet güçleri alanda detaylı güvenlik araması yaptı. Ankara Emniyet Müdürlüğü basın şubesi de programı, 3G canlı yayın yaparak görüntüleri Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne aktardı.

"FAİLLER BARIŞÇIL AMAÇLA TOPLANMA VE DÜŞÜNCEYİ İFADE ETME HAKKINI DA HEDEF ALDILAR"

Avrupa Birliği Büyükelçileri anmaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Avrupa Birliği ve Üye Ülkelerin Büyükelçileri ve Temsilcileri kederli Türk halkıyla dayanışma sergilemek üzere bugün saat 19:00'de geçtiğimiz Cumartesi günü tüm ülkeyi sarsan trajedinin yaşandığı yerde toplanma kararı aldılar. Çok sayıda masum insanın yaşamına mal olan bu menfur vahşet karşısında hepimiz dehşet içerisindeyiz. Ankara tren istasyonunda barışçıl bir gösteriye katılmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen insanlar bombalı bir saldırısının hedefi oldular. Saldırıda hedef alınan sadece onlar değildi. Failler aynı zamanda Türkiye'de ve dünyanın diğer yerlerinde, gerçek demokratların en fazla değer verdiği temel hak ve özgürlüklerden biri olan barışçıl amaçla toplanma ve düşünceyi ifade etme hakkını da hedef aldılar.


Bugün olay yerine hep birlikte gelerek, kurbanların aileleri ve dostlarının acılarını paylaşıyor; terörizmi reddediyor ve Türkiye'de barış çağrısına destek veriyoruz."
Güney Kıbrıs Cumhuriyeti, AB birliği üyesi olmasına rağmen, Ankara'da büyükelçiliği olmaması nedeniyle anmaya katılamadığı öğrenildi.