BIST 9.525
DOLAR 32,70
EURO 34,77
ALTIN 2.521,13
HABER /  DÜNYA

Ölen arkadaşları için pedal çevirdiler

Bursa’da otomobilin bisikletli gruba çarpıp bir bisiklet sürücüsünün ölümüne sebep olmasının ardından 200’e yakın bisiklet tutkunu pedal çev...

Abone ol

Bursa’da otomobilin bisikletli gruba çarpıp bir bisiklet sürücüsünün ölümüne sebep olmasının ardından 200’e yakın bisiklet tutkunu pedal çevirerek, eylem yaptı.
Geçtiğimiz günlerde İnegöl ilçesinde otomobilin bisikletli gruba çarpıp bir bisikletlinin ölümüne sebep olması sonucu 200 bisikletli grup, Nilüfer Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan Heykel Valiliğe kadar 20 kilometre boyunca pedal çevirdi. Bisiklet sevdalıları, pankart açarak ve düdük çalarak trafik kazasında hayatını kaybeden arkadaşlarını andı. Heykel’e kadar gelen bisikletli grup, Atatürk heykelinin önünde bir dakikalık saygı duruşu bulunduktan sonra yere yatarak ölen arkadaşları için eylem yaptı. Türkiye genelinde son bir haftada 6 bisikletlinin trafik kazalarında ölmesine tepki gösteren Bursalı bisikletçiler, araç sürücülerine "Biz de insanız" mesajı verdi.
Son zamanlarda meydana gelen trafik kazalarında bisikletli gençlerin öldüğünü dile getiren Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği Başkanı Ertan Ayçetin, "Biz bisikletliler, trafikte çok ciddi sıkıntılar yaşadık ve yaşıyoruz. Çok acı kayıplar verdik, hep canımız yandı. Ama son günlerde üst üste yaşanan talihsiz kazalardaki Zihni Şahin, Meril Çiğdem Durmuş ve Tolga Beyener’in zamansız ölümleri canımızı yakarken bize bu sıkıntıların çözülmesi konusunda acilen harekete geçilmesi gerektiğini gösterdi. Bisiklet derneklerinin bir araya gelerek ilgili kurumlara ulaşması, trafikte yaşanılan sıkıntıları bir kez daha açıklaması ve çözüm yolları aramaları elzemdir. Yollar hepimizindir ve trafikte birbirimize saygı göstermek zorundayız. Sürücü dostlarımızdan isteğimiz, bir gün kendi evlatlarının veya sevdiklerinin bisikletle trafiğe çıkabileceğini düşünüp empati yapmaları ve bisikletçilere daha dikkatli yaklaşmalarıdır. Trafikte araç olarak görmek istediğimiz saygıyı, bizim de trafik kurallarına uyarak göstermemizdir" dedi.
Eyleme katılan 60 yaşında bisiklet sevdalısı Vehbi Şen ise, sürücülerin trafikte bisiklet sürücülerine karşı daha dikkatli olmasını istedi.

KIZIYLA BİRLİKTE PEDAL ÇEVİRDİ
Eyleme 2,5 yaşındaki kızını bisikletinin arakasına bindirerek eyleme katılan Yaver Ören, toplumun bilinçlenmesi için bu eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi. Eylemin sonunda bisikletli Atatürk Anıtı önünde bisikletlerinden inerek bisikletleriyle birlikte yere yatarak kazalarda ölen arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Eylemin ardından bisikletli grup şehir turuna devam etti.
(İHA)