BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,74
ALTIN 2.487,15
HABER /  GÜNCEL

Öldükten sonra mezardan canlı çıktı!

Gömüleli bir gün olmuştu. Halası dua okumak için mezara gidince sesler duydu. Mezar kazıldı. Adam oturur vaziyette bulundu.

Abone ol

Şanlıurfa’da hayatını kaybeden İbrahim Halil Acaba (35) gömüldüğü mezardan bir gün sonra canlı çıktı. Dün kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Acaba'nın, öğle namazından sonra Onikiler Mahallesi Mezarlığı'na gömüldüğü belirtildi.

MEZARDAN SESLER GELİYORDU

Acaba ailesi, oğulları için kurdurduğu taizye evinde gün boyu dualar etti. Aile fertleri, yaşanan olayı şöyle anlattı: “Mevtanın halası dua okumak için, bir gün sonra yeğenin mezarına gitti. Ancak mezardan gelen sesleri duyunca irkilip, doğruca bizim yanımıza taziye evine geldi. Biz de belediyeye haber verdik. Ekiplerle mezara gittik.”

Mezardan çıkarılan İbrahim Halil Acaba'nın cesedi Acil Servis'e getirilirken, olayı duyan çok sayıda yakını da hastaneye koştu, sağlık merkezinin önü ana- baba gününe döndü.

DOKTORLAR KONTROL ETTİ

Yaşadığı ileri sürülen Acaba'nın cesedini kontrol eden hastane doktarlarından Cem Su, hiç bir yaşam belirtisi olmadığını, cesedin mezarda canlandığına ilişkin hiç bir bulguya rastlanmadığını açıkladı. Bunun üzerine İbrahim Halil Acaba’nın cesedi, savcının talimatıyla otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi.

“MEZARDA OTURUYORDU”

Acil servis önünde bekleyen ve İbrahim Halil Acaba'nın hala yaşadığına inanan yakınları olayı şöyle anlattı:

“Kalp krizinden ölünce Onikiler Mezarlığı’na defnettik. Taziyeleri kabul ederken, bu sabah annesi ve kız kardeşi mezarlığa dua etmeye gidiyor. Orada ses geldiğini duyunca dirildiğini söylediler. Mezarlığa koştuk. Belediye işçileriyle birlikte mezarı açtık, oturur gibi duruyordu, gözünden yaş akmıştı ve burnu kanıyordu. Kan kefeninin çeşitli noktalarına dağılmıştı. Biz hemen otomobille hastaneye götürdük. Fakat burada yaşamadığı söylendi ama onu çıkardığımız sırada mezarda kurtulmaya çalışır şeklinde görüntüsü vardı.”

MEZARDAN BEN ÇIKARDIM, OTURUR VAZİYETTEYDİ, AĞLIYORDU

Mezarlıkta görev yapan belediye temizlik işçisi Mehmet Coşkun da “Mezarlıkta temizlik yaparken, dün gömülen kişinin dirildiği söylendi. Yakınlarıyla birlikte mezarı açtık, sonra ben girip dışarı çıkardım. Oturur vaziyette duruyordu, kefeni açtığımızda ağlamış gibi gözyaşları vardı ve burnu kanamıştı. Sonra hastaneye götürdüler ve öldüğünü duydum” diye konuştu.

Acaba'nın bugün, öğle namazından sonra tekrar toprağa verileceği belirtildi.

TECAVÜZCÜ HOCAYI 7 KOCA LİNÇ ETTİ

[PAGE]

İzmir’de iki yıl önce kayıp olan iş adamı ve bir tarikat lideri Tuncay Güngör’ün, cesedi bulundu. Cesedi Balıkesir’in Susurluk ilçesinde bir pirinç tarlasında gömülü bulunan Güngör’ün öldürülmesiyle ilgili 13 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 11 Haziran 2008’den beri kendisinden haber alınamayan evli ve iki çocuk babası Tuncay Güngör’ün (49) öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerine, iş ve özel yaşantısını inceleme altına aldı.

Ekipler, Güngör’ün para alışverişi nedeniyle bazı kişilerle aralarında husumet oluştuğu bilgisine ulaştı. Güngör’ün kaybolmadan önceki görüşmelerini inceleyen, ayrıca husumetli olduğu kişileri de takibe alan polis, elde ettiği bilgi ve belgeler doğrultusunda, operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonda, ayakkabı ticareti yapan Güngör’ün, yatırım amacıyla paralarını aldığı ileri sürülen 13 kişiyi gözaltına aldı. Zanlıların sorgusunun ardından, Güngör’ün kaybolmadan kısa süre önce Balıkesir’de satın aldığı pirinç tarlasında ceset arama köpekleriyle arama yapan polis, Güngör’ün toprağa gömülü cesedini buldu.

Zanlıların, Göngür’e yatırım amacıyla verdikleri paraların geri dönmemesi üzerine iş adamını Basmane’deki bir işyerine götürdükleri, burada darp ettikten sonra öldürdükleri iddia edildi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 kişinin sorgularının sürdüğü bildirildi.

CİNAYETİN ARKASINDA TECAVÜZ MÜ VAR?

Gazete Habertürk'te bugün yeralan habere göre ise Tuncay Güngör cinayetinin arkasında inanılmaz bir olay çıktı. Bundan 8 yıl önce tarikattan ayrılan Güngör kendi cemaetini kurdu. Tuncay Güngör 2008 yılında M.Ö adlı kadın müridine tecavüze kalktıştı.

M.Ö olayı kocasına anlatınca Tuncay Güngör'ün 7 kadına daha tecavüz ettiği anlaşıldı. Yedi kadının eşi dahil 13 cemaat üyesi Güngör'ü döverek linç etti. İki mürit de onu Susurluk'a götürüp gömdü.

BIÇAĞI KADININ BOĞAZINA BÖYLE DAYADI

[PAGE]



Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde bir genç, kızından uzak durmasını söyleyen kadının boğazına bıçak dayadı.

Olay, Uzunçarşı'da meydana geldi. M. Sarıkaya isimli kadın, kızı G. Sarıkaya'nın peşinde dolaştığı iddiasıyla Y. Gündoğdu isimli genci kızından uzak durması için uyardı. Y. Gündoğdu ile kadın arasında tartışma çıktı.

Y. Gündoğdu, yüzlerce insanın gözleri önünde cebinden çıkarttığı bıçağı M. Sarıkaya'nın boğazına dayayarak kadını tehdit etti.

Kadının boğazına bıçak dayayan Y. Gündoğdu (22), kadını "seni keserim" diye tehdit etti. Çevreden araya girenler tarafından kadın gencin elinden kurtarıldı.

M. Sarıkaya'nın şikayeti üzerine Y. Gündoğdu gözaltına alındı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.


KAZADA AYAĞI KIRILAN ÇOCUK KALDIRIMDA UNUTULDU

[PAGE]

Adana'da bir rehabilitasyon merkezinin iki araca çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 8 kişi yaralandı. Kazada ayağı kırılan 10 yaşındaki öğrenme güçlüğü çeken çocuk ağlayınca fark edildi.

Kaza, merkez Sarıçam ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi Kozan Yolu'nda meydana geldi. İddiaya göre, Sefa Tekir yönetimindeki özel rehabilitasyon merkezinin 01 SC 421 plakalı minibüsü, Emrah Şensoy yönetimindeki 01 YT 924 plakalı kamyonet ve 01 EC 525 plakalı otomobile arkadan çarptı.

Çarpma sonucu araç sürücüsü Sefa Tekir, servis annesi öğretmen Serpil Gümüşay ve engelli öğrenciler Abdullah Budan, Salih Budan, Mehmet Budan, Hatice Budan, Halil Budan ve Ayşe Aslan yaralandı. Kazada şoförün yanında oturan ve araçta sıkışan servis annesi Gümüşay, olay yerine gelen Can-Kur ekiplerinin yaklaşık 20 dakikalık çalışmasıyla kurtarıldı.

Şoför ve servis annesi ambulansla hastaneye kaldırılırken, bu arada servis annesi araçta sıkıştığı için yaralı öğrenciler kaldırımda unutuldu. 10 yaşındaki Halil Budan'ın ağladığını gören bir vatandaşın uyarısı ile polis olay yerine ikinci bir ambulans istedi. Ayağı kırılan öğrenme güçlüğü engelli Halil Budan, ambulans gelene kadar acılar içinde gözyaşlarına boğuldu.

İkinci ambulansyaklaşık 10 dakika sonra kaza yerine geldi. Bu arada Halil Budan "Baba" diyerek ağlamaya devam etti. İkinci ambulansın gelmesiyle birlikte Halil Budan ve diğer yaralılar hastaneye kaldırıldı.


HEM ANNEMLE HEM DE KIZKARDEŞİMLE DEYİP

[PAGE]

Samsun’un Tekkeköy İlçesi’nde 18 yaşındaki Mesut K., 40 yaşındaki İsa Keskin’i av tüfeğiyle ateş edip öldürdüğü iddiasıyla hakim karşısına çıktı. Sanık ifadesinde, “Annem ve kızkardeşim ile ilişkisi olduğu yolunda dedikodular dolaşıyordu” dedi.

Olay 3 ay önce Tekkeköy İlçesi Kababürük Köyü’nde meydana geldi. Köyde ailesiyle birlikte oturan Mesut K., İsa K.’yı evlerinin önünde av tüfeğiyle ateş ederek öldürdü. Olaydan sonra tutuklanan zanlı, ‘ömür boyu’ hapis cezası istemiyle Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. İsa K.’nin, babasının kuzeni olduğunu belirten Mesut K. ifadesinde şöyle dedi:

Köyde hem annemle hem de kız kardeşimle ilişkisi olduğu yolunda dedikodu dolaşıyordu. Bunları duyunca, kendisini birkaç kez ‘bizim eve gelme’ diye uyardım. Olay günü onu yine evde görünce duvarda duran av tüfeğini aldım. Bu sırada o kaçmaya başladı. Ben de ardından ateş ettim.”

Mahkeme gelmeyen tanıkların dinlenmesi için duruşmaya erteledi.