BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.510,73
HABER /  DÜNYA

Öldükten sonra günah çıkardı

ABD’de kanserden ölen Val Peterson isimli kişi, gazeteye verdiği ölüm ilanında hayattayken işlediği "günahları" itiraf etti.

Abone ol

Peterson’ın eliyle yazarak gazeteye gönderdiği ölüm ilanı, ölümünden sonra Utah eyaletinde yayın yapan Salt Lake Tribune gazetesinde imla hatalarına bile dokunulmadan yayımlandı.

Daha önce otomobil tamirciliğiyle geçimini sağlayan, hayatının son günlerinde ise mucitlik yapmaya başlayan 59 yaşındaki Peterson’ın ölüm ilanında çok enteresan detaylar yer alıyor.

İTİRAFLAR DUDAK UÇUKLATTI

Utah Üniversitesi’nden aldığı doktoranın bir kağıt hatası olduğunu açıklayan Peterson, aslında lisans diploması bile olmadığı itiraf etti.

Petterson, “Benim doktoram yok. Öğrenci kredimi ödemeye gittiğim gün, görevli kişi benim kağıdımı yanlış yere koydu. İki hafta sonra da evime bir doktora diploması gönderildi. Aslında ben üniversiteden bile mezun olmadım. PhD [İngilizce “doktora” anlamına “gelen doctor of philosophy” kelimelerinin kısaltması] ne anlama gelir onu bile bilmiyorum” yazdı.

Motor View Drive Inn otelinden 1971 yılında çalınan kasanın hırsızının kendisi olduğunu da açıklayan Peterson, “Yellowstone Parkı’ndaki gayzere taşları ben doldurdum, Disneyland’a ve girmem de sonsuza kadar yasaklandı” dedi.