BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,88
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Olaylı kongrede iki aday yarışacak!

İstanbul'da CHP, çarşaf listeyle kongreye gitme kararı aldı. İşte listede yarışacak iki isim;

Abone ol
CHP'nin 34. İstanbul İl Kongresi'nde seçimlerin çarşaf listeyle yapılmasına karar verildi. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 34. İstanbul İl Kongresinde, protokol konuşmacıları partililere seslendi. 

Ali Özcan lehine il başkan adaylığından çekilen Dr. Bülent Kerimoğlu'nun konuşması sırasında salonda tartışma çıktı. Konuşmasında, CHP'nin genel merkez ve İstanbul il yönetimini eleştiren Kerimoğlu'na salondan sözlü sataşmalar oldu. Kerimoğlu'nun da sözlü karşılık vermesi üzerine bazı partililer konuşmanın yapıldığı platforma çıkarak, Kerimoğlu'nun üzerine yürüdü. Kürsüde, kısa süre arbede yaşandı. Bülent Kerimoğlu, daha sonra güvenlik güçleri tarafından salondan dışarı çıkarıldı.

Bu arada, seçimin, Oğuz Kaan Salıcı ile Ali Özcan'ın anlaşması üzerine çarşaf liste ile yapılmasına karar verildi. 

Öte yandan, sabah saatlerinde il başkanlığına aday adayı olacağı belirtilen Prof. Dr. Semih Eryıldız, adaylık başvurusunda bulunmak için gerekli olan delegelerin yüzde 10'unun imzasını alamadığı için aday olamadı. Başkanlık yarışı Oğuz Kaan Salıcı ve Ali Özcan arasında geçecek. 

ALKIŞLI PROTESTO

Gündemin seçim maddesi öncesinde bir saat ara verildi. Aranın 40 dakika uzamasını delegeler alkışlayarak protesto etti. 

Divan Başkanı CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, eleştirilere ''Uzun aradan sonra çarşaf listeyle seçim yapılacak. 1000'e yakın aday var. Bunların incelemesi uzun sürdü. Gayretli bir çalışmayla listeleri hazırladık'' sözleriyle cevap verdi. 

Kongrede, çarşaf liste okunduktan sonra itirazlar karara bağlandı. 170 kişilik büyük kurultay adaylığı için 736, 40 kişilik il yönetim kurulu üyeliği için 160 ve 9 kişilik il disiplin kurulu üyeliği için 47 olmak üzere 943 kişi başvurdu. Başvuruları inceleyip değerlendirecek Divan Kurulu daha sonra kabul edilen adayların listesini basım için matbaaya gönderecek.
Seçimde, 638 delege, 9 kişilik il disiplin kurulu, 40 kişilik il yönetim kurulu, 170 büyük kurultay delegesi seçecek.