BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.429,78
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Olay Yarbay Ali Alkan CHP'de! Kılıçdaroğlu duyurdu

Beytüşşebap'ta şehit düşen yüzbaşı Ali Alkan'ın cenazesinde hükümete yönelik eleştileriyle gündeme gelen eski yarbay Mehmet Alkan CHP'ye katıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Alkan'a rozet taktı.

Abone ol

Beytüşşebap'ta şehit düşen yüzbaşı Ali Alkan'ın abisi eski yarbay Mehmet Alkan CHP'ye katıldı. Kılıçdaroğlu, grup toplantısındaki konuşması öncesinde Alkan'a üyelik rozetini taktı.

Kılıçdaroğlu, kürsünün yanına, ağabeyi eski Yarbay Mehmet Alkan tarafından hediye edilen şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın fotoğrafını koydu.

CENAZESİNDEKİ SÖZLERİ GÜNDEME OTURMUŞTU
Yarbay, 23 Ağustos 2015’te kardeşinin cenazesinde, “Çözüm diyenler ne oldu da ‘Sonuna kadar savaş’ diyor?” sözleriyle tepki göstermiş, “Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ‘Şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok. Git o zaman, oraya git” ifadelerini kullanmıştı.

KHK İLE İHRAÇ EDİLMİŞTİ
Hakkında disiplin soruşturması başlatılan Alkan, geçtiğimiz yıl 1 Eylül 2016 tarihli KHK ile ihraç edilmişti. İşte o isim bugün düzenlene törenle CHP'yi katıldı. Kılıçdaroğlu, kürsüden Alkan ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

SİVİL ÖLÜME MAHKUM OLDU
"Mehmet Alkan aramıza hoşgeldi, şerefe verdi. Kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan, Beytüşşebap'ta şehit oldu. O bütün şehitler gibi, gaziler gibi bizim onurumuz. Bir şehit yakını ordudan atıldı. Sadece ve sadece böyle konuştuğu için bir KHK ile ordudan atılıyorsa, bütün gazilere, şehit yakınlarına sesleniyorum; Bu tabloyu içinize sindiriyor musunuz? Elinizi vicdanınıza koyacaksınız ve oyunuzu öyle kullanacaksınız. 

Toplantıya, CHP üyesi olan Şehit Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeyi eski Yarbay Mehmet Alkan da katıldı.

İKİ GAZİMİZ ANKARA'AD DARPEDİLDİ
Sadece ordudan atılmadı, pasaport verilmedi, beylik tabancası verilmedi, emekli ikramiyesi verilmedi, OYAK'taki birikimine el konuldu, kredi kartı bile verilmedi. Sivil ölüme mahkum oldu. Bunları yapanların yatacakları yeri yok.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısına katılarak konuşma yaptı. Toplantıya gaziler de katıldı.

İki gazimiz Ankara'da darbedildi. Cesareti kimden alıyorlar. Bu nedir? Bütün gazilerimize sahip çıkacağız. Onlara kalkan her el tüm millete kalkmış demektir.

ENGİN ARDIÇ'A "ŞAKLABAN" TEPKİSİ
Gazilere ve şehitlere sahip çıkmak her vatandaşın görevi. Havuz medyasından bir yazar gazilere 'şaklaban' diyecek kadar aklını kaybetmiş. Kimsin sen ya?  Merak ediyorum. Aslında kendisi şaklaban. Sen bu kelimeyi kullanamazsın diye kapının önüne mi koyacaklar? Merak ediyorum. Bir şaklaban bir gazetede yazı yazamaz. Gazilere sahip mi çıkacaklar, yoksa geçmişte şehitlere kelle dedikleri gibi aynı tavırlarını sürdürecekler mi?