BIST 9.093
DOLAR 32,37
EURO 34,94
ALTIN 2.325,47
HABER /  GÜNCEL

Olay yaratan Süleyman Şah iddiası için açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Taraf gazetesinin IŞİD'le anlaşılıp Süleyman Şah Türbesi'nin verileceği iddiasını yalanlarak, söz konusu gazeteyi sorumlu yayın yapmaya davet etti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Dışişleri Bakanlığı Taraf gazetesinin Süleyman Şah Türbesi'nin 49 Türk rehinenin iadesi karşılığında Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) verileceği iddiasını yalanladı.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Kamuoyumuzu da bu tür yayınlara itibar etmemeye davet ediyoruz" dendi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

BÜYÜK SORUMSUZLUK ÖRNEĞİ

Bugün bazı basın-yayın organlarında Musul Başkonsolosluğumuz personelinin rehin alınması konusu‎ etrafında ortaya atılan asılsız iddialar büyük bir sorumsuzluk örneğidir. ‎Ulusal güvenlik ve vatandaşlarımızın selameti gibi konuların istismarı hiç bir şekilde kabul edilebilecek ve basın özgürlüğü çerçevesinde ele alınabilecek bir davranış değildir.

TARAF'A İTİBAR ETMEYİN 

Böylesine hassas bir konuda gazetecilik ve basın ahlakına uygun hareket edilmeli, mesnetsiz, spekülatif ve sorumsuzca yayınlarla kamuoyunun ‎ yanlış yönlendirilmesinden özenle kaçınılmalıdır. Tüm basın-yayın kuruluşlarını bu konuda gereken duyarlılığı göstermeye, kamuoyumuzu da bu tür yayınlara itibar etmemeye davet ediyoruz.

ÇALIŞAMALAR SÜRÜYOR

Musul Başkonsolosluğu'muz personelinin en kısa zamanda sağ salim ülkemize dönmelerinin sağlanması için ilgili tüm kuruluşlarımız eşgüdüm halinde çalışmalarını sürdürmektedir.
ekran-resmi-1435-10-26-12.00.07-pm.20140821120302.png 

TARAF GAZETESİ NE YAZMIŞTI?

Taraf gazetesi Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), Musul Konsolosluğu’nda rehin aldığı 49 Türk personeli serbest bırakma karşılığında, Türkiye’nin yurtdışındaki tek toprağı olan 928 yıllık Süleyman Şah Türbesi’ni istediğini öne sürmüştü.

TARAF GAZETESİNİN BUGÜNKÜ HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN