BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.434,19
HABER /  GÜNCEL

Olay planın orjinali bulundu iddiası

Günün en çarpıcı gelişmesi.. Başbuğ'un "kağıt parçası" dediği planın aslının ortaya çıktığı iddia ediliyor.

Abone ol

İrticayla Mücadele Planı'nın orijinalinin savcılığa yollandığı öne sürüldü. "AKP ve Gülen'i bitirme planı" olarak da bilinen belgeyi bir subayın yolladığı iddia ediliyor..

İHBAR MEKTUBU

Kimliği meçhul subay ihbar mektubu kaleme alınmış. Mektubun altında planın orjinalin bulunduğu öne sürüldü. CNN Türk'ten Ekrem Açıkel'in edindiği bilgilere göre kimliğini açıklamayan subay mektupta şöyle söylüyor:

"OLAY DUYULDUKTAN HEMEN SONRA BELGELER İHMA EDİLDİ. BEN BUNLARI KURTARABİLDİM"

"Ben ordunun içinde görevliyim. Genelkurmay içerisinde Dursun Çiçek'in çalışmış olduğu dairede bu olay ortaya çıktıktan hemen sonra birçok bilgi, belge, evrak bilgisayarlar imha edildi. Ve ben sadece bunu kurtarabildim. Ve bunu da size yolluyorum" şeklinde ihbar mektubunda cümleleler kaleme aldığı öne sürülüyor."


SAVCILAR GÖRÜŞTÜ

''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcılarından Zekeriya Öz ve Fikret Seçen ile başsavcı vekilleri Turan Çolakkadı ve Olcay Seçkin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'le görüştü.

Sultanahmet'teki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Öz ve Seçen, adliyenin arka kapısından, başsavcı vekilleri Çolakkadı ve Seçkin ise ön kapıdan binaya giriş yaptı.

Başsavcı Engin'le yaklaşık 1 saat 25 dakika görüşen Öz ve Seçen, daha sonra adliyeden ayrıldı. Çolakkadı ve Seçkin ise yaklaşık 2 saat sonra adliyeden çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, adliyeden ayrılırken basın mensuplarının soruları üzerine ''Olağan haftalık görüşmemizi yaptık'' dedi.

ÇOLAKKADI NELER DEDİ?

Çolakkadı, ''Avrupa'dan gelecek olan PKK'lılar ile ilgili resmi bir başvuru yapıldı mı?'' sorusu üzerine de ''Resmi bir şey yok. Biz de basından duyuyoruz. Geldiklerinde resmi prosedür uygulanır'' diye konuştu.

''Albay Dursun Çiçek'in hazırladığı iddia edilen irtica ile mücadele eylem planın orijinal belgesini ihbar mektubu ile bir subayın Ergenekon savcılarına gönderdiği öne sürülüyor. Bunlar hakkında ne diyeceksiniz?'' diye sorulan Çolakkadı, ''Bilmiyorum. Ben de televizyonlarda gördüm. Bir aydır izindeyim. Gelse de zaten bilgi veremem'' karşılığını verdi.

BAŞBUĞ "KAĞIT PARÇASI" DEMİŞTİ

Soruşturma süreci Albay Dursun Çiçek imzalı belgenin kopyası üzerinden yürütülmüş; belgenin bu nedenle sahte olduğu ileri sürülmüştü. Org. İlker Başbuğ ise söz konusu belge için 'kağıt parçası' demişti.

TARAF GAZETESİNİN HABERİ

Taraf gazetesinin 12 Haziran 2009 tarihli sayısında, 'AKP ve Gülen'i Bitirme Planı' başlıklı haberde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca (CMK 250. madde ile yetkili bölümü) yürütülen soruşturma kapsamında bir şüphelinin ofisinde yapılan aramada ele geçirildiği iddia edilen bir belgeye istinaden Genelkurmay Harekat Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi 3. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü'nde 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı' adı altında bir çalışma yapıldığı, çalışmayı içeren belgenin altında 3. Bilgi Destek Şube Müdürü Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in paraf ve imzasının bulunduğu iddia edilmiş ve belgeye ait fotokopiler yer almıştı.

Taraf gazetesinde yayımlanan haber üzerine Genelkurmay Başkanlığı'nca soruşturma emri verilmiş ve aynı gün Askeri Savcılık tarafından olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

PLANDA NELER VARDI?

[PAGE]



İRTİCAYLA MÜCADELE EYLEM PLANI

Deniz Kurmay Albay Çiçek imzalı, "gizli" ibareli "İrticayla Mücadele Eylem Planı," hükümeti ve Fethullah Gülen cemaatinin, başta ordu içindekiler olmak üzere, bütün mensuplarını hedef alıyor.

'İSLAM DEVLETİ KURACAKLAR' İDDİASI

Plan "İcra" bölümünde şöyle deniyor: Laik düzeni yıkıp İslam devleti kurma hayalindeki AKP hükümeti ve Gülen grubu başta, dinî oluşumların faaliyetlerine son vermek için çalışılacaktır.

ERGENEKON DAVASINA MİSİLLEME

Dört sayfalık planın "Durum" bölümünde, "Ergenekon adı altında, TSK'ya büyük emeği geçmiş emekli ve muvazzaf askerî personel yersiz ithamlarla lekelenmektedir" saptaması var.

MEDYADA HER TÜR 'KARA PROPAGANDA' YAPILACAK

Planın "Kara Propaganda Faaliyeti" bölümünde şu cümleler yer alıyor: "İnternetteki ses kayıtları irticacılar tarafından yayınlanmış gibi gösterilecek. Ama dinleyenlerin bizi haklı bulacağı tarzda ses kayıtları düzenlenecek."

"FSTÖ" OLARAK YARGILANACAKLAR

Ordu, "Gülen cemaatinin, Işık Evleri baskınlarında bulunması sağlanacak silah ve mühimmat sayesinde, Fethullahçı Silahlı Terör Örgütü olarak yargılanmasını" hedefliyor.

Planın "faaliyet" bölümü: Işık evlerinde silah ve ve mühimmat bulunması sağlanarak Gülen cemaati 'silahlı terör örgütü' ilân edilecek

TASFİYE VE KARALAMA FAALİYETİ

Planda Gülen cemaatinin PKK ile işbirliği yaptığı; CIA, MOSSAD gibi kuruluşlarla ilişkide olduğu ve Ergenekon Davası'nı yönettiği izlenimini yaratma amaçlı eylemler var.