BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.407,16
HABER /  GÜNCEL

Olay komutan Nusret Güner'den Başbuğ bombası

Emekli Oramiral Nusret Güner'den eski Genelkurmay Başkanı hakkında bomba iddialar geldi. Nusret Güner 14 yaşındaki kızının odasına kamera konulmasını da anlattı.

Abone ol

Deniz Kuvvetleri Komutanı olmasına 5 ay kala istifa eden Oramiral Nusret Güner bombaları patlattı.Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında zehir zemberek konuşan Nusret Güner, "Çocuklarımızı gaza getirdi" dedi.

Nusret Güner, 2011 yılında oramiralliğe terfi ettiğinde herkes onun 2013’ün ağustos ayında Türk Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak atanacağını biliyordu. Ama öyle olmadı. Güner, atanmasına 5 ay kala ‘Kumpas davaları’na tepki olarak Donanma Komutanlığı’ndan istifa etti ve emekliliğini istedi. Araya dönemin Başbakan’ı Erdoğan bile girdi, “İstifa etme” dedi, Güner dinlemedi.

İLKER BAŞBUĞ GAZA GETİRDİ

Bir dönem gündemi sallayan Nusret Güner, o günlerle ilgili Balçiçek İlter'e bomba açıklamalar yaptı. İlker Başbuğ hakkında hayli kızgın olan Nusret Güner şunları söyledi;

-"İlker Başbuğ, çıkmış hapisten; “Hurşit General çıkmadı!” diyor, yahu Hurşit General kim, bir kişi. Donanmanın o kadar adamı içeride. Başbuğ hapisteyken beraati için dilekçe verince isyan ettim. Önce silah arkadaşlarının çıkması için uğraşmalı, sonra kendini düşünmeliydi.  Herkes yerini bilecek. Bu işler Atatürk kitabı yazmakla olmuyor. Sen çocuklarımızı gaza getirdin Atatürkçülük diye, sonra onları yalnız bıraktın! “İnternet andıcını görmedim” diyor, ikinci başkan da “Arz ettim” diyor. Hesabı sorulacak çok konu var."

BABASININ MEZARINDA İSTİFA KARARI ALDI

Nusret Güner, Deniz Kuvvetleri'ndeki gözaltılara tepki için verdiği istifa kararını babasının mezarı başında almış. Bunu gözyaşları içinde anlatan Nusret Güner, yapılanları 'TSK'ya karşı bir komplo' olarak görüyor. İşte anlattıkları;

-"Tepki koymak zorundaydık. Müthiş bir kurgunun içinde yer aldık. Operasyon başladı. Teğmenler toplanmaya başlandı. Hiç kimse yazılı imza atamıyor, herkes korkuyor. Ben hiç inanmadım, insan evladından şüphe eder mi?

İLKER BAŞBUĞ MAĞLUP KOMUTANDIR

-"Genelkurmay Başkanı’nı kandırmışlar. “Bak karacı yok içlerinde” demişler. Bizim darbe yapacak halimiz olabilir mi, yapmaya kalksak bile karacılar müsaade etmez. Kara Kuvvetleri personeline fazla dokunmadıkları için Genelkurmay Başkanları sessiz kaldı. Hem İlker Başbuğ hem de Necdet Özel, mağlup komutanlardır. Bazıları onları parlatmaya çalışıyor, nafile. İlker Başbuğ’un “Nedir bu denizcilerden çektiğimiz’’ dediğinin duyumunu aldık biz.

İÇERİ GİRMESİ ONU KURTARMAZ

-"İçeri girmesi hiçbir şey ifade etmez, onu kurtarmaz. Atatürk kitapları yazıyor, o da onu kurtarmaz. Mağlup komutandır, o kadar! Biz onların yüzünden personelimizi teslim ettik. “Etmeyeceksiniz’’ demesi yeterliydi.

-"Donanma Komutanı’yım, evlatlarım alındı, çok gücüme gitti. Canımı vereceğim personelim elimden alındı. Sonra bana diyorlar ki: “Kalsaydın.” Nereye kalıyorum? Benden başka herkes, eşim de dahil istifa etmemem gerektiğini söyledi. 5.5 ay sonra Deniz Kuvvetleri Komutanı olacaktım. Olacağım da ne olacak? Liderlik atanmayla olmaz. 13 yaşında giriyorsunuz, bütün sülaleniz araştırılıyor. 6-8 yıl adeta beynimiz yıkanıyor “vatandı, miletti” diye. Maaşımızı bile bilmezdik. Subay çıktıktan sonra sicil sürekli araştırılmış. Devlet böyle bir kişiye güvenmiyor, geçmişi ne olduğu bilinmeyen 40 yaşındaki hâkime güveniyor ve Kozmik Büro’yu teslim ediyor. Sonra “casus” suçlaması...

KIZIMIN ODASINA KAMERA KOYDULAR

Nusret Güner'in istifası sürecinde 14 yaşındaki kızıyla ilgili kamera görüntüleri de konuşulmuştu. Nusret Güner'e göre 'istifasını' geri alması için kızı üzerinden şantaj yapılmış. İşte iddiaları;

-"Denizdeyim, bir telefon: “Kızınızı ifadeye çağırıyorlar.” Balçiçek Hanım, kızım henüz 14 yaşında, neymiş; mağdurmuş, odasına kamera yerleştirilmiş. Amaç başka tabii. Kızım üzerinden beni vuracaklar. Diyorlar ki üstü kapalı: “Sen istifanı geri al, geri almazsan, ‘Kızının bu olayı yüzünden istifa etti’ dedirteceğiz ve istifanı da seni de itibarsızlaştıracağız.” Tam bir şantaj.

O ANDA DELİRDİM

Kızımı adeta fanus içinde büyütmüşüm. Delirdim bir anda... Personelimi ailemden hep önde tuttum, tatbikatı kesmedim ama eşimle kızımı ifadeye yolladım, ancak şöyle de dedim: “Kızıma bir şey olsun, üst düzeyde gereğini yaparım!” Ama şantajcılar kazandı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Herhalde kızı yüzünden istifa etmiştir” diye açıklama yapıyor ve benim Genelkurmay Başkanım sessiz kalıyor! Daha ne olsun? Savcıya gittim, bu söylediklerimi tekrarladım; ifademe girdi, “Şantaj yapıyorsunuz” dedim.

BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞMESİNDE NE OLDU?

-Kızım benim hayatım, Allah vermiş onu bana... Dünyadaki en büyük varlığım o benim, Başbakan’a da söyledim. İddianamede bile kızımın adını açık açık yazdılar. Herkesin işine geldi kızımın bu kumpas işi, “Bu yüzden istifa etti” dediler çıktılar. Başbakan ısrar etti, “İstifa etme, bak görüyorsun MİT Müsteşarı’nın durumunu” dedi. Ben dedim ki: “Bakın ben askerim, bir kez istifa ettim. Neden istifa ettiğimi size YAŞ’ta anlattım. Bunları düzeltin, ben de sizin duacınız olayım.”

NUSRET GÜNER KİMDİR?

Deniz Kuvvetleri Komutanı olmasına 5 ay kala TSK'daki gözaltılara tepki için istifa eden Oramiral Nusret Güner aslen Rizeli. Sülale denizci. Tekneler, takalar içinde geçmiş hayatı. Başka bir meslek hayal edememiş bile. Büyükbabasının eşkıya Nusret’ten esinlenerek koyduğu ismi anlatırken içten “Herkes Nusret gemisinden zannediyor, halbuki dönemin Robin Hood’larından bir eşkıya ismini taşıyorum ben. ‘Söyleme aman’ diyorlar, neden söylemeyeyim?” diyor.

Nusret Güner'in TSK'daki geçmişi hayli etkileyici. Milli Savunma Bakanlığı Genel Plan Prensipler Daire Başkanlığı’ndan, Kuzey ve Güney Görev Grup Komutanlıklarına, Harp Filosu Komutanlığı’na, Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı’na, Güney Deniz Saha Komutanlığı’na ve nihayet Donanma Komutanlığı’na uzanan bir yolculuk...