BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,98
ALTIN 2.434,97
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Olay kadın AK Parti'den aday adayı

Eski İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş'in istifa etmesine neden olan sanatçı Aynur Aydan AK Parti'den aday adayı oldu

Abone ol

Hasan Fehmi Güneş, 1979'daki Bülent Ecevit Hükümeti'nin genç ve siyasette geleceği parlak olan İçişleri Bakanı'ydı. Evli olmasına karşın o dönemin ünlü şarkıcısı ve sinema oyuncusu Aynur Aydan ile gizli aşk yaşıyordu.

Hafta Sonu gazetesi olan bakan Güneş'i Aynur Aydan'ın evinden çıkarken fotoğrafladı ve manşetine taşıdı. Patlayan siyasi skandal sonucunda İçişleri Bakanlığı'ndan istifa etti. Aynur Aydan'ın adı da "bakan düşüren kadın"a çıktı. AK Parti)den aday adayı olan Aydan, "Daha önce spor kulübü başkanlığı yaptım. Halkın ve kadınların sorunlarını biliyorum" dedi.

BALIK AYHAN ŞENLİĞİ

Öte yandan Balık Ayhan adıyla bilinen Roman sanatçı Ayhan Küçükboyacı, milletvekili aday adaylığı için başvurusunu yaptı. AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın Sütlüce'deki binasına, "Ne olursa olsun, Meclis'te bir Roman olsun" kampanyası çerçevesinde kalabalık bir grupla gelen Küçükboyacı, milletvekilliği aday adaylığı için başvurusunu yaptı.

Küçükboyacı daha sonra yaptığı açıklamada, "Adaylığımız kabul edilir de inşallah seçilirsek, Romanlar için neler yapılabileceğini göstereceğiz" dedi.