BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.295,48
HABER /  GÜNCEL

Olay isimden 72 ekşisözlük yazarına dava

Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca’nın, 72 Ekşi Sözlük yazarı hakkında hakaret davası açtığı ortaya çıktı.

Abone ol

Kabataş olayları sırasında Twitter'da gündem yaratan Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca'nın iddiaları geçtiğimiz aylarda bazı kanallar ve gazeteler aracılığıyla yalanlanmıştı. Hakkında hakaret içerikli yorumlar yapıldığı iddiasıyla Karaca 72 ekşisözlük yazarı hakkında hakaret davası açtı. 

Savcılık tarafından ifadeye çağrılan yazarlar, Gezi eylemleri sırasında Kabataş’ta başörtülü bir kadına saldırı ve taciz iddialarının görüntülerle yalanlanmasının ardından, bu iddiayı savunan Karaca hakkında yorum yaptıklarını söyledi.

72 Ekşi Sözlük yazarı, Karaca’nın şikayeti üzerine başlatılan soruşturmadan savcılık tebligatıyla haberdar oldu.

Ekşi Sözlük yönetiminden yazarların IP numaralarını alan savcılık, belirlediği adreslerdeki isimleri ‘küfür ve hakaret’ suçlamasıyla ifadeye çağırdı. Yazarlar, sözlük yönetimini IP numaralarını verdiği ve kendilerini bilgilendirmediği gerekçesiyle eleştirirken, sözlük yönetimi de kayıtları vermek zorunda olduklarını, soruşturma gizli yürütüldüğü için yazarlara bilgilendirme yapamadıklarını savundu.

ŞİKAYET NEDENİ KABATAŞ YORUMLARI

Haklarında soruşturma açılan yazarlar Karaca’nın şikayetini, Gezi eylemleri sürecinde Kabataş’ta Zehra Devecioğlu adlı başörtülü kadının eylemcilerin şiddet ve tacizine uğradığı iddiasının görüntülerle yalanlanmasına bağlıyor.

Geçen yaz bu iddiayı savunan Karaca ortaya çıkan görüntülerle de ikna olmamış, bu tutumu Ekşi Sözlük yazarları tarafından sert biçimde eleştirilmişti.