BIST 9.807
DOLAR 32,51
EURO 34,86
ALTIN 2.432,29
HABER /  GÜNCEL

Olay çıkaran tecavüz fetvası

Üvey baba 9 yaşındaki kız çocuğuna 6 yaşından beri tecavüz ediyordu. Çocuk ikizlere hamile kaldı. Din adamlarının sözleri tartışma çıkardı

Abone ol

Brezilya’da üvey babasının tecavüz ettiği 9 yaşındaki kız hamile kaldı. Hayati tehlike nedeniyle kürtaj yaptırdı. Ama Başpiskopos, babayı sadece uyarırken, ‘kürtaj tecavüzden daha günah’ diyerek anne ve doktorları aforoz etti. Karar ülkeyi karıştırdı.

15 HAFTALIK HAMİLE

Dünyanın en kalabalık Katolik nüfuslarından birine sahip olan Brezilya’da, bir kürtaj hükümet ile kiliseyi karşı karşıya getirdi. Recife kentinde ortaya çıkan olayda, 9 yaşında ismi açıklanmayan bir kız mide ağrısı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Muayenede, kızın üvey babası tarafından defalarca tecavüze uğradığı ve 15 haftalık hamile olduğu belirlendi.

ANNE VE DOKTORLAR AFAROZ EDİLDİ

İkizlere hamile olan kızın, doğum yapması halinde hayatının tehlikeye gireceğini belirleyen iki doktor, annenin de iznini alarak küçük anne adayına kürtaj yaptı. Bu olay basına yansıdıktan sonra, kentteki en üst düzey rahip olan Başpiskopos Jose Cardoso Sobrinho, kilisenin kurallarına karşı geldiklerini ve en büyük günahı işlediklerini söyleyerek anneyi ve doktorları Hıristiyanlıktan çıkardığını açıkladı.

CUMHURBAŞKANI TEPKİ GÖSTERDİ

Vatan'ın haberine göre Brezilya’da kürtaj kanunen yasak. Ancak annenin hayatını tehdit ettiğinde bebek aldırmaya izin veriliyor. Dokuz yaşındaki anne adayının hayatı tehlikede olmasına rağmen, kürtaj yapılmaması gerektiğini savunan Sobrinho, “Tanrı ile insanların kuralları çelişiyorsa, her zaman Tanrı’nın kuralları uygulanır. Bu insanlar, iki masum bebeği katletti. Onlar Tanrı’nın emrine karşı geldi” dedi. Bu karar ülkede büyük yankı buldu. Sağlık Bakanı, doktorları savunurken, Cumhurbaşkanı Lula Da Silva da kilisenin duruşunun yanlış olduğunu söyledi. Da Silva, “Ben de Katoliğim. Ama kilisenin bu kadar muhafazakâr olmaya hakkı yok. Bu durumda doktorlar doğru olanı yapıp, küçük kızı kurtarmıştır” dedi.

VATİKAN DA KÜRTAJ DAHA GÜNAH DEDİ

Sobrinho (üstte), üvey baba için, “Günah işledi ve cezasını Tanrı katında çekecek. Kürtaj, cinayetten daha büyük bir günahtır” dedi. Vatikan da Başpiskopos’a destek çıktı.